Sanbitter fra Sanpellegrino

Alle, der har været på ferie i Italien, kender måske de små flasker med det forfriskende indhold. Vi taler om Sanbittèr. Den bitre limonade fra Sanpellegrino har forfrisket italienere og besøgende i Italien siden 1961.

From Jens 2 Min Reading time

Fra Bitter Sanpellegrino til Sanbittèr

Alle, der har været på ferie i Italien, kender måske de små flasker med det forfriskende indhold. Vi taler om Sanbittèr. Den bitre limonade fra Sanpellegrino har forfrisket italienere og besøgende i Italien siden 1961. Det var i dette år, at Sanpellegrino opfandt den forfriskende drik og kaldte den Bitter Sanpellegrino. Den består af mineralvand, som Sanpellegrino har tappet på flaske siden 1899, samt citrusfrugter og aromatiske alpeurter. Med sin bitre smag står den i skarp kontrast til almindeligt tilgængelige læskedrikke som cola, Fanta og Sprite, men kendere foretrækker det italienske produkts bitterhed frem for dets sukkerholdige amerikanske modstykker.

Sanbitter

Sanbittèr

Varianter af Sanbitter

I løbet af de 50 år, den klassiske Sanbittèr har eksisteret, er der blevet tilføjet andre smagsvarianter. Sanbitter Dry blev introduceret i 1980. Med sine sødere noter er den rettet mod et kvindeligt publikum. Kort tid efter blev Sanbittèr Doré eller Sanbitter Gold introduceret som en “gylden” variant, mens den klassiske Sanbitter og Sanbitter Dry har en rødlig farve. I 2011 fejrede Sanbitter sit 50-års jubilæum, og i den anledning skabte Sanpellegrino nye smagsvarianter i Sanbittèr Emozioni di Frutta-serien: Grapefrugt (Pompelmo), kanel, peperoncino og passionsfrugt.

sanbitter pompelmo

Sanbitter Pompelmo

Cocktails med Sanbittèr

Sanbittèr behøver ikke at blive nydt alene – dens intense farve og enestående smag gør den også ideel til at lave cocktails med. Til en Sanbittèr Happy Hour blandes hvidvin eller mousserende vin i lige dele med Sanbittèr. Til en Sanbittèr Aranciata (Orange) skal du bruge Sanbittèr, Sanpellegrino Aranciata og hvidvin i forholdet 2:5:3 og servere den med en skive appelsin. Markus Weidenfeller fra BAR DEVILS i Wiesbaden bruger 4 cl Sanbitter, 1 citronskal, 4 cl Punt e Mes og 2 streger orangebitter til sin Sweethearts-cocktail. Cocktailen tilberedes ved at fylde et glas med isterninger, tilsætte ingredienserne undtagen citronskallen, røre rundt med en barske og efter 20-30 sekunder sprøjte med citronskallen. Derefter gnides kanten af, og det hele hældes op i et glas. Vodkabitteren serveres i et vinglas, hvori der hældes 10 cl Sanbitter, 3 cl limesaft og 5 cl vodka. Glasset pyntes derefter med et cocktailkirsebær.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields