- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Sicilianske marcipanfrugter – Frutti della Martorana
I dag har jeg et indlæg, der tydeligt viser forskellene mellem italiensk og tysk madkultur. Det handler om marcipanfrugter, Frutti della Martorana på italiensk. Hvad tænker du på som en tysk marcipan-specialitet? – Ja, netop. Marcipankartofler. Kartofler! Ikke særlig appetitligt. I Italien derimod, nærmere bestemt på Sicilien, findes marcipan i alle tænkelige former og farver: […]

Table of contents
I dag har jeg et indlæg, der tydeligt viser forskellene mellem italiensk og tysk madkultur. Det handler om marcipanfrugter, Frutti della Martorana på italiensk. Hvad tænker du på som en tysk marcipan-specialitet? – Ja, netop. Marcipankartofler. Kartofler! Ikke særlig appetitligt. I Italien derimod, nærmere bestemt på Sicilien, findes marcipan i alle tænkelige former og farver: æbler, appelsiner, meloner, agurker (ja, det er ikke frugt), pærer … Det er, hvad jeg kalder konfekturekunst!
Marcipanfrugternes oprindelse
Den sicilianske marcipans oprindelse går tilbage til klosteret La Martorana i Palermo, som også har lagt navn til denne sicilianske specialitet. Det blev grundlagt i slutningen af det 12. århundrede af Eloisia Martorana. Marcipanproduktion var kendt fra tiden med arabisk herredømme over Sicilien, og Martorana-nonnerne havde udviklet en særlig færdighed i det. Legenden fortæller, at der i forbindelse med et besøg af pave Clemens V blev rejst træer med æbler, figner og druer, der så bedragerisk ægte ud. Paven var begejstret, og sådan begyndte succeshistorien om Frutti della Martorana.

Marcipanfrugter på et marked
Fremstilling af marcipanfrugter
Skrællede mandler, flormelis, citronessens eller appelsinblomstvand og vanilje er nødvendigt for at lave marcipanfrugter. Mandel-, appelsin- og citrontræer præger landskabet på Sicilien, så der er ingen mangel på dem. Frugt- og grøntsagsformer modelleres af marcipanmassen og farves derefter med vegetabilsk madfarve for at skabe bedragerisk realistiske replikaer.
På allehelgensdag (dagen før halloween) placeres disse frugter ved siden af børnenes senge for at glæde dem med søde sager.

Papaya med marcipan
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment