- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Tilberedning af salsiccia? Steg, grill, kog!
Salsiccia: Den geniale smagspølse fra Italien er en kulinarisk allrounder. Se her, hvad du kan gøre med salsiccia i køkkenet.

Hvad er salsiccia?
Salsiccia er en pølse lavet af groft hakket svinekød. Afhængigt af den italienske region kan der også tilsættes andre typer kød.
Dens udseende og smag minder om tyske pølser. I nogle macelleria rulles salsicciaen dog også tyndt og formes derefter til en snegl.
I det sydlige Italien er det mere sandsynligt, at man finder stærk salsicce med chili, mens man i det nordlige Italien er mere tilbøjelig til at finde varianter med urter, krydderier eller vin.
Forresten udtales salsiccia sådan her: Sallsitscha!
Salsiccia – fresca eller lufttørret
Salsiccia sælges som en frisk pølse under navnet Salsisicca fresca eller som en lufttørret version. Hvis den sælges som en ring, finder du navnekomponenten Salsiccia curva.
Salsiccia – opskrifter og brug

I gryden
- Det er en god idé at prikke huller i pølsen med en gaffel, inden den steges. Det gør, at fedtet kan stege ud, hvilket gør pølsen sprødere og forhindrer den i at sprænge.
- Steg pølsen på panden i 5-10 minutter ved middel varme i meget lidt fedtstof, til den er gyldenbrun.
- Du kan stege pølsen hel, skære den i skiver eller blot presse pølsekødet ud af skindet og bearbejde det som hakket kød.
Grillning på trækul
- Prik pølserne med en gaffel, læg dem på grillen, og grill dem ved middel varme i 5-10 minutter, mens du vender dem, til de har gyldenbrune grillmærker.
- Om sommeren smager grillet salsiccia godt med italiensk pastasalat, panzanella eller bare i en panini.

Mere om emnet

Med pasta
Salsiccia fresca er fremragende til tilberedning af pastasaucer . Det praktiske ved den er, at den allerede er smagt til. Pølsekødet kan selvfølgelig også bruges til at fylde pasta som f.eks. ravioli eller cannelloni.
På pizza
Pizza med pølsekød smager særligt godt og usædvanligt. Du skal blot presse pølsekødet ud af skindet og sprede det i små krummer over tomatsaucen. Tilsæt mozzarella, olivenolie og et par løgringe, champignoner eller peberfrugter. Alt, hvad der smager godt, er tilladt!
Et lille tip: … hvis du vil gemme disse tips til senere – flyt musen hen over det næste Pinterest-billede, og klik på “Bogmærke”!


Med risotto
Risotto er en fantastisk kombination med salsiccia. Smagen af de bløde, cremede ris med den kraftige, krydrede pølse er simpelthen buonissimo.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment