- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Tørring af tomater i ovnen
I Syditalien tørrer man traditionelt tomater i solen. Ingen familie her ville finde på at putte deres tomater i ovnen eller i en dehydrator. Heroppe i nord kan vi ikke altid stole på solens kraft og foretrækker derfor at bruge ovnen.

- Ovn
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Halvér tomaterne, og læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Step 2Drys med havsalt, og top med krydderurter og hvidløg.
- Step 3Tør nu i ovnen ved 90° C i 6 timer. Stik en træske i døren, så fugten let kan slippe ud.
Hvor længe skal tomater tørre?
Tomaterne er klar, når de ser læderagtige og rynkede ud. Vær opmærksom på, at det tager forskellig tid at tørre tomater af forskellig størrelse.
Tips:
- Tomaterne smager også dejligt halvtørrede. Du kan sylte dem i olivenolie for at konservere dem.
- Små tomater er de hurtigste til at tørre og smager sødest.


Hvor meget salt skal jeg tilsætte de soltørrede tomater?
Der er ingen generel regel. I princippet kan soltørrede tomater laves helt uden salt. På Gustini anbefaler vi at drysse tomaternes snitflader let med groft havsalt. Det hjælper med at trække væsken ud af grøntsagerne hurtigere og giver smag. Hvis du kan lide det mere salt, kan du også drysse tomaterne tykt med salt.
Mariner tørrede tomater i olie
Hvis du vil forædle dine soltørrede tomater yderligere eller opbevare dem i længere tid, hvorfor så ikke marinere dem i olivenolie? Læg dem i et glas sammen med hvidløg, kapers eller middelhavsurter, og skru det fast. Det ser godt ud, selv som en lille gave.

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment