Udskæringer af oksekød

Italienske oksekødsprodukter I vores butikskategori for pølsespecialiteter har vi langt flere delikatesser lavet af svinekød end af oksekød. Alligevel behøver oksekødsprodukterne ikke at gemme sig bag dem – langtfra. Brugen af den sjældne Chianina-kvægrace i Toscana gør kødet særligt godt og mørt. Udskæringerne af oksekød i Italien er meget mere delikate og derfor mere omfattende […]

From Jens 2 Min Reading time

Italienske oksekødsprodukter

I vores butikskategori for pølsespecialiteter har vi langt flere delikatesser lavet af svinekød end af oksekød. Alligevel behøver oksekødsprodukterne ikke at gemme sig bag dem – langtfra. Brugen af den sjældne Chianina-kvægrace i Toscana gør kødet særligt godt og mørt. Udskæringerne af oksekød i Italien er meget mere delikate og derfor mere omfattende end i Tyskland. I oversigtstabellerne over oksekødsudskæringer er der cirka dobbelt så mange udskæringer på italiensk som på tysk. Derfor er en oversættelse af termerne kun mulig i begrænset omfang, som følgende tabel forsøger at vise dig.

Udskæringer af oksekød

Udskæringer af oksekød

Udskæring af oksekød alla Italia

Italiensk betegnelse (omtrentlig) tysk ækvivalent
1 Fiocco Brystspids
2 Brione Brystkasse
3 Fusello Spændingsribbe, tværribbe
4 Kollo Kam, nakke, hals
5 Ægte Manglende ribben, hult ribben
6 Biancostata di reale Manglende ribben, hult ribben
7 Capello del Prete Bue, skulder, blad
8 Geretto Bryst, brystspids, brystmidte
9 Fesone di spalla
10 Coste delle croce højreb, roastbeef
11 Biancostato di Croce Ribben af ryg
12 Punta di Petto Bryst, brystspids, brystmidte
13 Pancia eller bamborino Mave
14 Biancostato di pancia Maveribs
15 Costata Rumpsteak
16 Controfiletto (Lombata) Mørbrad
17 Filetto Filet
18 Scalfo Schliem
19 Scamone Topskal, valnød
20 Noce Topskal, valnød
21 Spinacino En del af kuglen
22 Pesce eller piccione En del af den nedre og øvre skal
23 Girello eller Magatello En del af den nedre og øvre skal
24 Lyserød En del af den nedre og øvre skal
25 Culaccio eller scamone En del af hoften, blomst
26 Codone En del af hoften, blomst

Brug af oksekødsudskæringer

Ligesom svinekød forarbejdes oksekød også til salami i Italien. Salamien er dog ofte ikke lavet af 100% oksekød, men af en blanding med svinekød, som f.eks. vores Chianina bull salami. Kvægets nakke bruges til at lave den lækre Scelto di Bresaola, som er en slags skinke. Corned beef fås også i Italien. Den mest berømte er den fra Simmenthal, som ikke kun nydes på brød i Italien, men også bruges i sugos. Min favorit er og bliver dog bistecca fiorentina, den saftige florentinske oksebøf.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields