- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Udskæringer af oksekød
Italienske oksekødsprodukter I vores butikskategori for pølsespecialiteter har vi langt flere delikatesser lavet af svinekød end af oksekød. Alligevel behøver oksekødsprodukterne ikke at gemme sig bag dem – langtfra. Brugen af den sjældne Chianina-kvægrace i Toscana gør kødet særligt godt og mørt. Udskæringerne af oksekød i Italien er meget mere delikate og derfor mere omfattende […]

Italienske oksekødsprodukter
I vores butikskategori for pølsespecialiteter har vi langt flere delikatesser lavet af svinekød end af oksekød. Alligevel behøver oksekødsprodukterne ikke at gemme sig bag dem – langtfra. Brugen af den sjældne Chianina-kvægrace i Toscana gør kødet særligt godt og mørt. Udskæringerne af oksekød i Italien er meget mere delikate og derfor mere omfattende end i Tyskland. I oversigtstabellerne over oksekødsudskæringer er der cirka dobbelt så mange udskæringer på italiensk som på tysk. Derfor er en oversættelse af termerne kun mulig i begrænset omfang, som følgende tabel forsøger at vise dig.

Udskæringer af oksekød
Udskæring af oksekød alla Italia
Italiensk betegnelse | (omtrentlig) tysk ækvivalent | |
1 | Fiocco | Brystspids |
2 | Brione | Brystkasse |
3 | Fusello | Spændingsribbe, tværribbe |
4 | Kollo | Kam, nakke, hals |
5 | Ægte | Manglende ribben, hult ribben |
6 | Biancostata di reale | Manglende ribben, hult ribben |
7 | Capello del Prete | Bue, skulder, blad |
8 | Geretto | Bryst, brystspids, brystmidte |
9 | Fesone di spalla | |
10 | Coste delle croce | højreb, roastbeef |
11 | Biancostato di Croce | Ribben af ryg |
12 | Punta di Petto | Bryst, brystspids, brystmidte |
13 | Pancia eller bamborino | Mave |
14 | Biancostato di pancia | Maveribs |
15 | Costata | Rumpsteak |
16 | Controfiletto (Lombata) | Mørbrad |
17 | Filetto | Filet |
18 | Scalfo | Schliem |
19 | Scamone | Topskal, valnød |
20 | Noce | Topskal, valnød |
21 | Spinacino | En del af kuglen |
22 | Pesce eller piccione | En del af den nedre og øvre skal |
23 | Girello eller Magatello | En del af den nedre og øvre skal |
24 | Lyserød | En del af den nedre og øvre skal |
25 | Culaccio eller scamone | En del af hoften, blomst |
26 | Codone | En del af hoften, blomst |
Brug af oksekødsudskæringer
Ligesom svinekød forarbejdes oksekød også til salami i Italien. Salamien er dog ofte ikke lavet af 100% oksekød, men af en blanding med svinekød, som f.eks. vores Chianina bull salami. Kvægets nakke bruges til at lave den lækre Scelto di Bresaola, som er en slags skinke. Corned beef fås også i Italien. Den mest berømte er den fra Simmenthal, som ikke kun nydes på brød i Italien, men også bruges i sugos. Min favorit er og bliver dog bistecca fiorentina, den saftige florentinske oksebøf.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment