- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Bechamelsauce – opskrift på lasagne & co
Snehvid bechamelsauce er lækker og en uundværlig ingrediens i original italiensk lasagne. Saucen er baseret på en roux, der koges op med mælk. Lyder det kompliceret? Men det er det ikke. Læs opskriften, og prøv selv!

Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Rør gradvist melet ind i det smeltede smør med et piskeris, indtil der er opnået en cremet konsistens.
- Step 2Hæld nu mælken meget langsomt i gryden under konstant omrøring.
- Step 3Smag saucen til med salt, og lad den simre ved svag varme i ca. 20 minutter, mens du rører godt rundt af og til.
- Step 4Når den ønskede konsistens er opnået, tages bechamelsaucen af varmen, og den smages til med peber og muskatnød.

Tips til forberedelse
- Hvis du vil have en snehvid sauce, skal du sørge for, at rouxen ikke bliver for brun.
- Spæd evt. med mælk, hvis saucen er for tyk. Hvis den er for tynd, skal du sætte gryden tilbage på varmen og smelte smørret og den samme mængde mel i saucen, mens du rører igen.
Bechamelsaucens historie
For længe siden var der en sauce i Toscana, der hed“salsa colla” (klistret eller limet sauce). Den blev lavet ved langsomt at koge mælk, kødfond, krydderier og en smule flydende fløde.
Denne sauce kom til det franske hof med Catherine de Medici. I det 17. århundrede blev den genfortolket af en fransk kok og opkaldt efter Marquis de Béchameil.

Mere om emnet

De bedste opskrifter med bechamelsauce
Bechamelsauce er en klassiker i det norditalienske køkken, især i Emilia-Romagna-regionen. Du kan finde “La Besciamella” som ingrediens i opskrifter på lasagne, cannelloni, i retter al forno eller som sauce til grøntsager som f.eks. broccoli.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment