Bechamelsauce – opskrift på lasagne & co

Snehvid bechamelsauce er lækker og en uundværlig ingrediens i original italiensk lasagne. Saucen er baseret på en roux, der koges op med mælk. Lyder det kompliceret? Men det er det ikke. Læs opskriften, og prøv selv!

From Jens 2 Min Reading time

Lav din egen bechamelsauce

Udskriv
5
Snehvid bechamelsauce er lækker og en uundværlig ingrediens i original italiensk lasagne. Saucen er baseret på en roux, der koges op med mælk. Lyder det kompliceret? Men det er det ikke. Læs opskriften , og prøv selv!
4 Personer
Ingredienser
  • 50 g Smør
  • 30 g Mel
  • 500 ml Mælk
  • 1 Knibe Muskatnød (friskkværnet)
  • Salt
  • Peber
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Rør gradvist melet ind i det smeltede smør med et piskeris, indtil der er opnået en cremet konsistens.
  2. Step 2
    Hæld nu mælken meget langsomt i gryden under konstant omrøring.
  3. Step 3
    Smag saucen til med salt, og lad den simre ved svag varme i ca. 20 minutter, mens du rører godt rundt af og til.
  4. Step 4
    Når den ønskede konsistens er opnået, tages bechamelsaucen af varmen, og den smages til med peber og muskatnød.
Do you like the recipe?
Bechamelsauce er perfekt til lasagne

Tips til forberedelse

  • Hvis du vil have en snehvid sauce, skal du sørge for, at rouxen ikke bliver for brun.
  • Spæd evt. med mælk, hvis saucen er for tyk. Hvis den er for tynd, skal du sætte gryden tilbage på varmen og smelte smørret og den samme mængde mel i saucen, mens du rører igen.

Bechamelsaucens historie

For længe siden var der en sauce i Toscana, der hed“salsa colla” (klistret eller limet sauce). Den blev lavet ved langsomt at koge mælk, kødfond, krydderier og en smule flydende fløde.

Denne sauce kom til det franske hof med Catherine de Medici. I det 17. århundrede blev den genfortolket af en fransk kok og opkaldt efter Marquis de Béchameil.

Du skal blot lave din egen bechamelsauce
Alle lasagner smager godt med bechamelsauce.

De bedste opskrifter med bechamelsauce

Bechamelsauce er en klassiker i det norditalienske køkken, især i Emilia-Romagna-regionen. Du kan finde “La Besciamella” som ingrediens i opskrifter på lasagne, cannelloni, i retter al forno eller som sauce til grøntsager som f.eks. broccoli.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.60 fra 5 stemmer (4 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields