- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Bønnesalat med tun – italiensk opskrift
En fantastisk salat lavet af hvide bønner, grønne bønner og tun. Inspirationen kommer fra Ligurien. Vi elsker denne salat, fordi den er rustik, men samtidig noget helt særligt.

Hvid og grøn bønnesalat med tun og urtevinaigrette. En sund, hurtig og lækker opskrift.
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Læg de hvide bønner i blød natten over i rigeligt vand. Skyl dem dagen efter, og lad dem simre med 1 liter vand, laurbærbladet og 2 hakkede hvidløgsfed i ca. 1 1/2 time. Hæld vandet fra, og lad det køle af.
- Step 2Rens imens de grønne bønner, skær enderne af, og kog dem i rigeligt kogende saltet vand i ca. 8 minutter, til de er al dente. Skyl derefter i koldt vand, og lad dem dryppe af.
- Step 3Pil og halver løgene, og skær dem i fine ringe. Lad tunen dryppe af i en sigte, og skær den i store stykker.
- Step 4Til dressingen blandes eddiken med sukker, sennep, salt og peber. Pisk gradvist olivenolien i. Pres det resterende hvidløgsfed i.
- Step 5Bland hvide og grønne bønner, løg og tun sammen.
- Step 6Vask tomaterne, skær dem i tern, og tilsæt dem til de øvrige ingredienser. Tilsæt eventuelt de finthakkede ansjosfileter. Hæld dressingen over, drys med persille, rør grundigt rundt, og lad det stå et stykke tid inden servering.
Do you like the recipe?
Bønnesalat og andre italienske klassikere med bælgfrugter
Tro det eller ej, men bønnesalat er typisk italiensk. Bønner er stadig en stor favorit i det italienske køkken. Ud over pasta og pizza er der alle mulige lækre opskrifter med bælgfrugter.
Nogle af de mest populære bønneretter er minestrone, toscansk bønnesuppe, pasta e fagioli, pasta med grønne bønner og pesto eller kæmpebønner med salsiccia.
Populære italienske bønnesorter
- Cannelini: Cannellini-bønner er små, let nyreformede bønnefrø, som er tørrede og derfor har en meget lang holdbarhed. De kommer fra Italien og har en cremehvid farve. Når de koges, har de en luftig konsistens og en let nøddeagtig, mild smag. De ser appetitlige ud i en bønnesalat.
- Fagiolini: Fagiolini er det italienske ord for grønne bønner, som vi også kender dem i Tyskland. I Italien serveres de ofte i salater eller blandet med pasta.
- Borlotti: Borlotti-bønner er særligt populære i Norditalien. De tørrede bønnefrø spises. De er rød- og hvidplettede og er særligt smukke at se på. Når de koges, bliver de brune i farven. De indeholder meget jern, og i Italien serveres de ofte med kort pasta og en let tomatsauce.

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment