Cannelloni med spinat og ricotta

Cannelloni med spinat og ricotta er en fantastisk lækker ret: mør, frisk pasta fyldt med en himmelsk blanding af cremet ricotta og frisk spinat, overhældt med en fløjlsblød tomatsauce og toppet med gyldenbrun, smeltet parmesanost. Denne opskrift er ikke kun en fest for ganen, men også en ode til det italienske køkkens enkelhed og elegance. Begiv dig ud på dette kulinariske eventyr, og lav opskriften trin for trin! Andiamo!

From Jens 3 Min Reading time

Vegetarisk cannelloni

Udskriv
2
4 Personer
Equipment
  • Gryderet
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Pil hvidløgsfeddet, pres det let, og svits det forsigtigt i den varme oliven i en gryde. Efter 1-2 minutter tilsættes basilikum og oregano, og det hele spædes op med passataen. Smag til med salt og peber. Lad saucen simre ved middel varme i 15 minutter. Tilsæt evt. et par teskefulde vand under kogningen for at holde saucen cremet.
  2. Step 2
    Lad den friske ricotta dryppe af. Vask spinaten, og fjern eventuelle hårde stilke. Læg den dryppende våde spinat i en stor gryde, krydr med en knivspids salt, og lad den falde sammen ved middel varme. Hæld overskydende væske fra, lad grøntsagerne køle af, og pres den resterende væske ud.
  3. Step 3
    Hak nu spinaten groft, og bland den med den afdryppede ricotta og 80 g revet parmesan. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
  4. Step 4
    Forvarm ovnen til 190°C.
  5. Step 5
    Læg pastapladerne ud, læg en skefuld fyld i enden af pastapladen, og rul den sammen på langs, så den danner en cannelloni. Pensl rullen med lidt vand. Gentag med de resterende pastaplader.
  6. Step 6
    Hæld lidt af saucen i bunden af ovnfadet, og læg cannellonierne deri. Hæld resten af saucen over, og drys med den resterende parmesan.
  7. Step 7
    Bag cannellonierne i ovnen i ca. 15 til 20 minutter, til de er gyldenbrune. Tag dem ud af ovnen, og lad dem hvile i 5 minutter inden servering.
Do you like the recipe?

Cannelloni, der er opkaldt efter det italienske ord for rør (canna), er pasta i form af store, tykke rør. De er ca. 10 cm lange og 3 cm i diameter. For at lave dem laves en pastadej af semulje fra hård hvede, hvorefter der laves plader af dejen, som rulles til rør.

Traditionelt tilsættes en blanding af ricotta, spinat eller andre grøntsager og hakket kød til fyldet. Inden bagningen lægges de fyldte rør i et ildfast fad og dækkes derefter – ligesom lasagne – med tomat- eller bechamelsauce. Traditionelt kranser et lag ost gryderetten, noget mozzarella, scamorza eller parmesan.

Lasagneplader i stedet for cannelloniruller

Har du lyst til cannelloni, men ingen ruller i huset? Så kan du hjælpe dig selv med lasagneplader. De er et praktisk og let tilgængeligt alternativ til tørrede pastarør eller særlige friske cannelloni-plader, som man nogle gange kan købe.

  1. Tilberedning på forhånd: Lasagneplader er ofte lidt tykkere end særlige cannelloni-plader. Du bør tilberede dem kort, før du fylder dem, for at sikre, at de er bløde nok til at rulle uden at gå i stykker.
  2. Skær til i størrelsen: Det kan være nødvendigt at skære lasagnepladerne til i den ønskede størrelse, især hvis de er meget store. De skal være store nok til at kunne fyldes og rulles let sammen. En almindelig størrelse for cannellonipasta er 10 cm lang og 7 cm bred.

Cannelloni trin for trin

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 2 stemmer (1 rating without comment)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields