Crostata Stellata – Tærte med chokolade og nødder

Denne opskrift på crostata stellata er en himmelsk bageoplevelse. Den betagende nøddetærte med stjerne begejstrer ikke kun med sin smag, men også med sit udseende. Denne delikate delikatesse er perfekt til særlige lejligheder, eller når du bare har lyst til noget særligt.

From Jens 3 Min Reading time

Crostata Stellata (stjernetærte)

Udskriv
0
En fantastisk kage til jul.
Ingredienser
Til dejen
  • 150 g Hvedemel , Farina 00
  • 150 g Semola rimacinata, Italiensk semulje af hård hvede
  • 100 g Florsukker
  • 1 Knibe Salt
  • 1 Appelsin eller citron, ubehandlet
  • 150 g Smør, kold og skåret i fine tern
  • 2 Æg
Til fyldet
  • 200 g Gianduja-creme
  • 100 g Hasselnødde- og valnøddeblanding
  • 60 g Kandiseret appelsinskal
  • 1/4 TL Kanel, Jord
  • 1/4 TL Nellike, Jord
Equipment
  • 1 Tærteform, Diameter 22 cm
  • 1 Stjerne-skabelon, z. f.eks. stor kiksudstikker eller skåret ud i pap
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Riv skallen af citrusfrugterne. Til dejen blandes alle de tørre ingredienser med citrusskallen. Gnid derefter smørterningerne ind i blandingen med fingerspidserne, indtil du har en smuldrende konsistens.
  2. Step 2
    Pisk æggene i en skål, og tilsæt dem til dejblandingen. Ælt dejen på et meldrysset bord, indtil den har en ensartet konsistens og kan formes til en kugle. Hvis dejen er for tør, tilsættes en teskefuld vand.
  3. Step 3
    Skær nu dejen i to næsten lige store halvdele, hvor den ene halvdel er lidt større, da den skal bruges til bunden. Rul halvdelene ud, til de er ca. 3 cm tykke. Pak dem derefter ind i husholdningsfilm, og læg dem på køl i mindst en time.
  4. Step 4
    Til fyldet hakkes nødderne groft, og den kandiserede appelsin skæres i små tern. Bland begge dele i en skål sammen med chokoladecremen og krydderierne til en ensartet masse.
  5. Step 5
    Når dejen har hvilet, forvarmes ovnen til 180 °C.
  6. Step 6
    Når dejen er godt afkølet, ruller du det mindre stykke dej ud på en let melet overflade til omtrent samme størrelse som bageformen. Brug derefter bageformen til at skære et låg ud. Brug en skabelon til at skære en stjerne ud i midten, og læg forsigtigt låget på en plade med bagepapir.
  7. Step 7
    Rul nu det største stykke ud på en ren og let melet overflade, så det passer ned i tærteformen. Tryk dejen godt ned i formen. Skær kanterne til, og prik en masse små huller i bunden med en gaffel.
  8. Step 8
    Fordel chokoladefyldet over bunden, og glat det ud.
  9. Step 9
    Placer derefter låget på bunden, og sæt de to stykker godt sammen. Hvis det ikke sidder godt fast, skal du fugte kanterne let med vand.
  10. Step 10
    Bag tærten i 35-40 minutter i en forvarmet varmluftsovn ved 180° C.
  11. Step 11
    Drys med flormelis, og server.
Do you like the recipe?

Smagskombinationernes magi

Den smuldrende dej, smagen af appelsin, den smeltede chokolade og nøddernes knas danner grundlaget for denne himmelske smagsoplevelse. Valget af disse særlige ingredienser giver tærten sin unikke konsistens og uforlignelige smag.

Stjerneskabelonen og dens rolle

At bruge en stjerneskabelon giver ikke kun vores tærte en unik form, men gør den også til et visuelt højdepunkt. Det er nok de færreste, der har en stjerneskabelon derhjemme. Du kan nemt lave en selv. Du skal blot tegne en stjerne på karton og klippe den ud.

Tips til nøddetærtedejen

Dejen kan tilberedes enten i hånden, med en foodprocessor eller en røremaskine. Den kan også laves i forvejen og holder sig godt et par dage i køleskabet eller kan fryses i op til 3 måneder.

Forslag til præsentation og servering

Når din italienske nøddetærte er klar til at stå i centrum, skal du drysse den med flormelis inden servering. Du kan nyde den som den er, eller du kan servere den med en kugle vaniljeis eller en klat flødeskum. Et glas Bombardino passer rigtig godt til.

Crostata Stellata trin for trin

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields