- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Focaccia med tomater – italiensk opskrift
Søde cherrytomater giver ekstra smag til den luftige focaccia i denne opskrift og gør den virkelig saftig!

Søde cherrytomater giver ekstra smag til den luftige focaccia i denne opskrift og gør den virkelig saftig!
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Opløs saltet i det kolde vand.
- Step 2Gnid den friske gær ud over melet mellem hænderne.
- Step 3Tilsæt gradvist saltvandet til melet, og ælt det ind. Arbejd gradvist sukker og olivenolie ind.
- Step 4Ælt dejen kraftigt i 10 minutter. Så snart dejen er elastisk og ikke længere klistret, skal du dække den til og lade den stå ved stuetemperatur i 2 timer. Stil den derefter i køleskabet i 24 timer.
- Step 5Tag dejen ud af køleskabet efter et døgn, og lad den stå tildækket ved stuetemperatur i 2 timer.
- Step 6Pensl bagepladen med olivenolie, og tryk dejen ned i den rektangulære form med fingrene. Brug fingerspidserne til at lave små fordybninger.
- Step 7Halver cherrytomaterne, og pres tomatsaften ud over focacciaen. Tryk derefter de pressede tomater med den lukkede side dybt ned i dejen. Lad foccacciaen hæve i yderligere 30 minutter.
- Step 8Drys focacciaen med groft salt og oregano, dryp med et par dråber olivenolie, og bag den i en forvarmet ovn ved 180 °C i 25 minutter, til den er gyldenbrun.
Do you like the recipe?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment