Focaccia opskrift – Original italiensk

Sprøde, fugtige, bløde og luftige. Det er de bedste fordele ved italiensk fladbrød. Focaccia er nemt at lave og kræver kun få ingredienser. Perfekt som en let frokost, til en aperitif eller til at lave sandwich.

From Jens 3 Min Reading time

Ligurisk focaccia med olivenolie

Udskriv
4
Sprøde, fugtige, bløde og luftige. Det er de bedste fordele ved italiensk fladbrød. Focaccia er nemt at lave og kræver kun få ingredienser. Perfekt som en let frokost eller til en aperitif.
8
Forb. tid 1 day 4 timer 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 day 4 timer 45 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Rør saltet ud i det kolde vand.
  2. Step 2
    Gnid den friske gær ud i melet.
  3. Step 3
    Tilsæt gradvist saltvandet til melet, og ælt enten i hånden eller med en foodprocessor.
  4. Step 4
    Tilsæt sukker og olivenolie til dejen, og fortsæt med at ælte. Når dejen er elastisk og ikke længere klistret, dækker du den til og lader den stå ved stuetemperatur i 2 timer.
  5. Step 5
    Sæt derefter dejen i køleskabet i 24 timer.
  6. Step 6
    Lad dejen stå tildækket ved stuetemperatur i 2 timer, før den sættes i ovnen.
  7. Step 7
    Pensl nu en bageplade med olivenolie, og tryk dejen ned i den rektangulære form med fingrene. Lad dejen hæve igen i 30 minutter.
  8. Step 8
    Tryk nu små buler i hele dejen med fingerspidserne. Tilsæt olivenolie og groft havsalt til fingeraftrykkene. Olivenolien skal dække hele overfladen.
  9. Step 9
    Drys focacciaen med oregano, og bag den i en forvarmet ovn ved 180 °C i 25 minutter, til den er gyldenbrun.
Do you like the recipe?

Ligurien er Italiens focaccia-mekka

Focaccia hører til i Ligurien, ligesom pizza hører til i Napoli. Og faktisk er skridtet fra foccaccia til pizza ikke så stort! Men en god focaccia er ikke så tynd som en pizza og ikke så rig på fyld. Den har en luftig, blød midte, er sprød udenpå og bages gyldenbrun med ekstra olivenolie!

I Genova spiser man fugassa, som fladbrødet hedder på den lokale dialekt, hele dagen. Det starter med morgenmaden. Ved frokosttid tages fladbrødet med som en snack fra et af de mange bagerier (kaldet panetteria) og spises direkte fra hånden, indpakket i smørret papir. Om aftenen serveres fugassa skåret i små stykker som aperitif.

Ordet focaccia stammer fra det latinske “focus”. Fokus betyder noget i retning af ildsted eller madlavning i et ildsted. Selv de gamle romere bagte dette fladbrød.

Foccacia – forskellige opskrifter i Italiens regioner

Der er mange variationer af brød i Italien. De adskiller sig i produktionsprocessen og i valget af ingredienser og krydderier.

  • Genova: klassisk version af fladbrød med olivenolie og salt, med løg, Recco Focaccia (med stracchino)
  • Firenze: med vindruer
  • Piemonte: di Susa (sød version), Novese (med svinefedt)
  • Focaccia fra Bari (med tomater)
  • Focaccia fra Messina (med frisée, tomater, ansjoser og ost)
  • Syditalien: med sorte oliven

Genial idé: Sandwiches lavet af focaccia

Focaccia-sandwiches er en god måde at pifte det italienske fladbrød op på. Det er også en god idé, hvis du har noget focaccia til overs! Opvarm blot resterne kort i ovnen, skær dem op, og fyld dem med salumi og grøntsager.

Focaccia-sandwiches

Udskriv
3
En god opskrift på frisk focaccia, men også til at bruge rester.
4
Ingredienser
Equipment
  • 6 plukker af træ
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Skær den afkølede focaccia i 6 stykker på ca. 6×6 cm.
  2. Step 2
    Skær stykkerne i midten, som en bolle.
  3. Step 3
    Smør bunden med parmesancreme. Top derefter med lidt rucola, antipasti, skinke og salami. Læg låget på toppen.
  4. Step 4
    Sæt en oliven og et basilikumblad på et spyd, og sæt sandwichene fast med dem.
Do you like the recipe?
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.75 fra 4 stemmer (3 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields