- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Garden Focaccia – vegetarisk opskrift
Havefocaccia: Madtrenden på de sociale medier er simpelthen sjov! De spiselige haver fremtryller imponerende kunstværker af det enkle, klassiske italienske fladbrød. Ideelt til grillfester, buffeter, børnefødselsdage eller påskemenuer. Faktisk alt for smukke til at spise! Men superlækkert!

Havefocaccia: Farverige grøntsagsstykker pifter den klassiske focaccia-opskrift op. Du kan skabe vidunderlige haver med dem.
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Bland vandet med hvidvin, salt og gær i en skål.
- Step 2Kom melet i en stor skål, og bland det med gærblandingen. Ælt den resulterende dej (i hånden eller i en foodprocessor), indtil den er glat. Det kan tage 10 minutter.
- Step 3Drys lidt mel over dejen, og dæk den til med et fugtigt klæde. Lad den hvile, indtil den har fordoblet sin volumen. Afhængigt af gæren kan det tage 1-2,5 timer.
- Step 4Ælt nu forsigtigt den hævede dej igen med melede hænder.
- Step 5Forvarm ovnen til 200 °C med varmluft.
- Step 6Bred dejen ud med olierede hænder på en bageplade beklædt med bagepapir. Den skal være ca. 2 cm høj.
- Step 7Pynt nu dejen med de forberedte ingredienser til topping. Drys til sidst med 1 teskefuld groft havsalt, og lad dejen hæve i yderligere 20-30 minutter.
- Step 8Bag derefter focacciaen i ovnen på midterste rille.
- Step 9Efter ca. 15 minutter hældes olivenolien over focacciaen, og den bages i yderligere 10 minutter.
- Step 10Hvis brødet er lidt for blegt efter bagetiden, kan du bruge den øverste varmefunktion til at brune det lidt mere.
Do you like the recipe?
Dekorative ideer til spiselige kunstværker
Gader med blomster, enge, skove. Soler, skyer, regnbuer. Der er ingen grænser for din fantasi, når det gælder design. Her er en kort liste over ingredienser, som du kan bruge til at skabe små paradis på din gærdej!
- Unge grønne eller sorte kålblade
- Champignon og champignonskiver
- Purløg
- Rosmarin
- Timian
- unge spinatblade
- Courgette-skiver
- Kapers
- Frø, f.eks. græskar- eller solsikkefrø
- Majskerner
- Blomkål eller broccolibuketter
- Asparges
- Radise
- Spiselige blomster
Garden Focaccia – trin for trin
Her kan du finde endnu mere inspiration om emnet focaccia:
PS: Hvis du kunne lide opskriften på havefocaccia, kan du bogmærke den på Pinterest!

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment