Græskarrisotto – opskrift fra Italien

Altid cremet og friskrørt: En lysende orange græskarrisotto er ægte soul food om efteråret. Gode risottoris er afgørende for succes. I denne ret bruger vi carnaroli, kongen af ris.

From Jens 2 Min Reading time

Italiensk græskarrisotto

Udskriv
3
Altid cremet og friskrørt: En lysende orange græskarrisotto er ægte soul food om efteråret. Gode risottoris, f.eks. Carnaroli, risenes konge, er meget vigtige for at få succes.
4
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Skær græskarret i halve, og fjern kernerne. Skær kødet og skrællen i stykker på 1 cm. Fyld 1 kop med græskarstykker, og sæt den til side. Kog de resterende stykker i ca. 5 minutter, til de er bløde. Si/purer dem derefter, og stil dem til side.
  2. Step 2
    Smelt 4 spiseskefulde smør i en tykbundet gryde ved middel varme, og sauter skalotteløget, til det er gennemsigtigt. Tilsæt derefter de rå græskarstykker, og krydr med salt og peber. Steg i 2 minutter, tilsæt derefter risene, og rør konstant i et minut – indtil risene er gennemsigtige.
  3. Step 3
    Tilsæt nu langsomt bouillon en øsefuld ad gangen, og rør godt rundt. Tilsæt først mere fond, når væsken er helt reduceret. Risene må aldrig koge for meget.
  4. Step 4
    Efter ca. 20 minutter, når risene er ved at blive bløde, og bouillonen er reduceret helt, blandes græskarpuréen, det resterende smør og den revne Grana Padano i risottoen.
Do you like the recipe?

Hvilke ris til græskarrisotto?

Ikke alle ris er ens. Groft sagt findes der kornede og cremede rissorter. En cremet risotto er utænkelig med basmatiris. Hvis den skal være rigtig cremet, anbefaler vi stivelsesholdige italienske rissorter som Carnaroli, Arborio eller Vialone nano.

Hokkaido: Hvilket græskar til risottoen?

Hokkaido-græskar er førstevalget, fordi det har en frugtagtig smag og meget gode kogeegenskaber. Hokkaidostykker bevarer en god konsistens, selv efter tilberedning. Butternut squash er et godt alternativ, men det har en tendens til at falde fra hinanden, når det koges.

Pimp min græskarrisotto: I en krukke

Du kan trylle en imponerende forret ud af den cremede risotto på ingen tid. Server den blot i små dekorative glas og top den med sprødstegt parmaskinke eller scampi.

Lækre italienske risottoopskrifter

PS: Hvis du kunne lide opskriften på græskarrisotto, hvorfor så ikke gemme den på Pinterest?

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.67 fra 3 stemmer (2 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields