- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Italiensk linsesuppe – vegetarisk opskrift
Bælgfrugter som linser er stjernerne i en sund kost. Denne solide, vidunderligt varmende vintersuppe lavet af linser, porcini-svampe og tomater beviser, at de er nemme at tilberede og smager helt fantastisk.

Varmende vinterkøkken: Italiensk linsesuppe er solid, mættende, hurtig og fuld af næringsstoffer.
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Udblød porcini-svampene i en kop varmt vand i ca. 15 minutter, pres dem og hak dem fint. Gem svampevandet.
- Step 2Rens og hak løg og selleri. Pluk salviebladene, og hak dem fint. Pil og hak også hvidløget fint.
- Step 3Varm 2 spsk. olivenolie i en gryde. Sautér løg, selleri, salvie og svampe heri. Tilsæt hvidløg, men lad det ikke blive brunt. Kog nu af med grøntsagsbouillon.
- Step 4Kom linser, tomater, svampevand og laurbærblad i gryden, og lad det koge ved middel varme i 30 minutter, indtil linserne er bløde, men endnu ikke falder fra hinanden.
- Step 5Forvarm ovnen. Skær brødet i tern, og dryp med den resterende olivenolie. Spred det ud på en bageplade med bagepapir, og rist det i den varme ovn, til det er gyldenbrunt.
- Step 6Riv parmesanen.
- Step 7Smag den færdige suppe til med salt, hvis det er nødvendigt. Anret den til sidst på tallerkener, og server den drysset med hvidbrødscroutoner og revet parmesan.
Do you like the recipe?
Italiensk linsesuppe med kød
Opskriften på denne linsesuppe er vegetarisk. Hvis du udelader parmesanen, er den endda vegansk. Men kødelskere vil heller ikke gå glip af noget. Suppen kan nemt krydres:
- med Cotecchino
- med salsiccia
- med pancetta
- med scampi
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment