- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Jordbærtiramisu – enkel dessert
Nyd den smukke jordbærsæson med denne sensationelle sommerdessert: Mascarponecremen smelter cremet og køligt og kysser søde, saftige jordbær. Med et strejf af citron fra limoncelloen. Denne jordbærtiramisu er virkelig forfriskende og simpelthen et hit.

Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Vask og rens jordbærrene. Gem 10 jordbær til dekorationen, og skær resten i meget tynde skiver.
- Step 2Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og luftigt. Vend forsigtigt limoncello og mascarpone i med en træske.
- Step 3Pisk æggehviderne stive, og vend dem i. Hæld et lag creme i formen. Fordel et lag kiks ovenpå, og dryp let med appelsinsaft. Læg jordbærskiverne ovenpå.
- Step 4Dernæst kommer et lag creme, fordel endnu et lag svampekage ovenpå, og dryp med appelsinsaft. Fordel jordbærskiverne igen. Det sidste lag er et lag creme.
- Step 5Dæk jordbærtiramisuen til, og stil den på køl natten over.
- Step 6Smuldr pistaciekrokant (kom den f.eks. i en pose, og knus den med en flade eller lignende).
- Step 7Drys tiramisuen med pistaciekrokant inden servering. Halver de resterende 10 jordbær, og pynt tiramisuen med dem.
Jordbærtiramisu – lækker dessert, der ikke skal bages
Tiramisu er nok den mest berømte dessert i Italien. Den laves normalt ved at veksle mellem lag af svampekager kaldet savoiardi og mascarpone i en form. Æg i cremen gør desserten fast at bide i, og kaffe og kakaopulver giver smag.
Tiramisu er blevet modificeret i det uendelige. Men den mest populære variant er helt sikkert jordbærtiramisu. Vi har holdt det klassisk i vores opskrift med mascarpone. Du kan selvfølgelig også erstatte denne fuldfede flødeost med fløde eller kvark. Hvis du ikke har nogen ladyfingers, kan du også bruge cantuccini. Og hvis børnene spiser med, kan du bare udelade limoncelloen…
Jeg vil gerne dele endnu et insidertip med dig: Hvis du vil have det til at se særligt pænt ud, skal du lægge ingredienserne i dekorative glas i stedet for i en bradepande.
En iskold limoncello-shot eller en limoncello-spritz anbefales som drink.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment