Jordbærtiramisu – enkel dessert

Nyd den smukke jordbærsæson med denne sensationelle sommerdessert: Mascarponecremen smelter cremet og køligt og kysser søde, saftige jordbær. Med et strejf af citron fra limoncelloen. Denne jordbærtiramisu er virkelig forfriskende og simpelthen et hit.

From Jens 2 Min Reading time

Jordbærtiramisu med limoncello og pistacie

Udskriv
3
Jordbærtiramisu er en fantastisk dessert til forår og sommer. En fantastisk opskrift med en blød mascarponecreme, saftige jordbær og et strejf af limoncello.
4
Forb. tid 1 day 30 minutter
Samlet tid 1 day 30 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Vask og rens jordbærrene. Gem 10 jordbær til dekorationen, og skær resten i meget tynde skiver.
  2. Step 2
    Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og luftigt. Vend forsigtigt limoncello og mascarpone i med en træske.
  3. Step 3
    Pisk æggehviderne stive, og vend dem i. Hæld et lag creme i formen. Fordel et lag kiks ovenpå, og dryp let med appelsinsaft. Læg jordbærskiverne ovenpå.
  4. Step 4
    Dernæst kommer et lag creme, fordel endnu et lag svampekage ovenpå, og dryp med appelsinsaft. Fordel jordbærskiverne igen. Det sidste lag er et lag creme.
  5. Step 5
    Dæk jordbærtiramisuen til, og stil den på køl natten over.
  6. Step 6
    Smuldr pistaciekrokant (kom den f.eks. i en pose, og knus den med en flade eller lignende).
  7. Step 7
    Drys tiramisuen med pistaciekrokant inden servering. Halver de resterende 10 jordbær, og pynt tiramisuen med dem.
Do you like the recipe?

Jordbærtiramisu – lækker dessert, der ikke skal bages

Tiramisu er nok den mest berømte dessert i Italien. Den laves normalt ved at veksle mellem lag af svampekager kaldet savoiardi og mascarpone i en form. Æg i cremen gør desserten fast at bide i, og kaffe og kakaopulver giver smag.

Tiramisu er blevet modificeret i det uendelige. Men den mest populære variant er helt sikkert jordbærtiramisu. Vi har holdt det klassisk i vores opskrift med mascarpone. Du kan selvfølgelig også erstatte denne fuldfede flødeost med fløde eller kvark. Hvis du ikke har nogen ladyfingers, kan du også bruge cantuccini. Og hvis børnene spiser med, kan du bare udelade limoncelloen…

Jeg vil gerne dele endnu et insidertip med dig: Hvis du vil have det til at se særligt pænt ud, skal du lægge ingredienserne i dekorative glas i stedet for i en bradepande.

En iskold limoncello-shot eller en limoncello-spritz anbefales som drink.

Tiramisu: variationer på Gustini-bloggen

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

3.67 fra 3 stemmer (3 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields