Juledessert – Panettone med tiramisu-creme

Du er kommet til det rette sted, hvis du leder efter en festlig dessert, som du kan lave på ingen tid uden de store madlavningsevner. Det er en overdådig dessert, som pirrer smagsløgene, og som også ser godt ud.

From Jens 2 Min Reading time

Juledessert Panettone med tiramisu-creme

Udskriv
1
Enkelt lavet dessert med wow-effekt
Ingredienser
Equipment
  • 3 Blandeskåle
Forb. tid 2 timer

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Kog espressoen, og lad den køle af.
  2. Step 2
    Skil æggene ad.
  3. Step 3
    Kom æggeblommerne i en røreskål, og pisk dem med halvdelen af sukkeret, til de er skummende og lyse.
  4. Step 4
    Pisk æggehviderne i en anden stor skål, indtil de danner bobler. Tilsæt nu det resterende sukker, og fortsæt med at piske, indtil æggehviderne er stive.
  5. Step 5
    Lad mascarponen dryppe af. Vend forsigtigt æggeblomme- og sukkerblandingen i med en spatel, og vend derefter gradvist de stive æggehvider i. Stil cremen i køleskabet i mindst en time.
  6. Step 6
    Skær panettonen i tre stykker med to skiver. Bland vin santo med kaffen, og dryp let over hvert stykke panettone. Forsigtig: Dryp kun let, lad være med at gennembløde kagen.
  7. Step 7
    Hak chokoladen i små stykker med en stor kniv
  8. Step 8
    Smør halvdelen af cremen og en tredjedel af chokoladen på bunden af panettonen. Læg nu forsigtigt midterstykket ovenpå, smør med den anden halvdel af cremen, og drys med endnu en tredjedel af chokoladedrysset. Læg til sidst låget på toppen.
  9. Step 9
    Stil den fyldte kage i køleskabet i mindst 30 minutter. Drys med flormelis inden servering, og pynt med resten af den revne mørke chokolade.
Do you like the recipe?

Ingredienserne til den italienske juledessert

Hovedingredienserne til denne dessert er de klassiske ingredienser til en tiramisu. Du skal bruge æg, espresso, vin santo og mascarpone. Kun ladyfingers er erstattet af panettone.

Panettone er en typisk julekage i Italien. Det er en stor rund kuppel lavet af gærdej, som bages med ekstra smør, æg og forskelligt fyld. Den fås med chokolade, dessertvin eller kandiseret frugt. Specialiteten er den lette, luftige konsistens.

Mascarpone er en vigtig ingrediens sammen med panettone. Ren hvid mascarpone er en dobbelt flødeost. Den smager virkelig fyldigt og super, super cremet med en fantastisk smag, der smelter i munden. Når mascarpone piskes med æg og sukker, bliver det til den lækreste dessertcreme.

Vin Santo giver Schichpanettone en særlig smag. Det er en intens dessertvin, som smager af tørret frugt med honning og masser af krydderier. Sammen med kaffen giver Vin Santo den typiske tiramisu-smag.

Illustrerede opskriftsinstruktioner – trin for trin

Endnu flere geniale tiramisu-variationer

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 1 stemme (1 rating without comment)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields