Kalkunbryst i skinke – Tacchino al Prosciutto

Du finder ikke denne opskrift i det italienske køkkens klassiske repertoire. Det er en moderne kreation, der leger med de bedste ingredienser fra macelleria. Det er en fantastisk secondo, eller hovedret, til en italiensk fest i julen eller ved andre særlige lejligheder.

From Jens 2 Min Reading time

Fyldt kalkunbryst pakket ind i skinke

Udskriv
0
Tacchino al prosciutto er en fantastisk hovedret til enhver festlig menu.
4
Ingredienser
Equipment
  • Bagepapir
  • Køkkengarn
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Skær kalkunbrystet i skiver med et butterfly-snit, så du kan åbne det på langs.
  2. Step 2
    Læg det udfoldede bryst mellem to stykker bagepapir, og tryk det fladt med en kødhammer eller kagerulle. Det skal helst være ca. 20 x 30 cm stort.
  3. Step 3
    Til fyldet pilles pølsekødet ud af salsicciaen og blandes i en skål med rasp, finthakkede nåle fra en rosmarinkvist, fennikelfrø, 2 spsk olivenolie, salt og peber.
  4. Step 4
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  5. Step 5
    Læg en flade på størrelse med kalkunbrystet med skiver af prosciutto på bagepapir. Sørg for, at skiverne overlapper hinanden en smule.
  6. Step 6
    Læg nu brystet på skinken, og fordel fyldet i midten i længderetningen fra yderst til venstre til yderst til højre. Rul derefter det hele sammen som en strudel. Læg de resterende rosmarinkviste på rullen, og bind det hele stramt sammen med køkkensnor med jævne mellemrum.
  7. Step 7
    Læg rullen i en bradepande, og bag den ved 180 °C i 35-40 minutter. Tag den derefter ud, og lad den hvile i 5 minutter. Skær til sidst i skiver, og anret dem på et fad.
Do you like the recipe?

Sørg for at købe ægte italienske ingredienser, når du handler. Kun italiensk salsiccia og ægte parmaskinke har den særlige smag, som gør denne ret så lækker. Hvis du ikke kan finde kalkunbryst, kan du også bruge kalkun eller stort kyllingebryst som alternativ.

Få styr på butterfly-udskæringen af kalkunbrystet

Et butterfly cut, også kendt som et sommerfuglesnit, er en metode til at flade et kalkunbryst jævnt ud, så det tilberedes hurtigere og mere jævnt.

  1. Læg det udskårne kalkunbryst på et skærebræt med den glatte side opad.
  2. Find den tykkeste side af brystet. Start ved denne tykkere side, og skær vandret langs den lange side, men ikke helt ud til enden. Snittet skal krydse ca. tre fjerdedele af kalkunbrystet. Sørg for, at du ikke skærer igennem det.
  3. Fold nu brystet ud, så det åbner sig som en bog. Snittet gør det muligt at åbne brystet på en sådan måde, at der skabes den ønskede større, jævne overflade.
  4. For at sikre, at brystet er omtrent lige tykt over det hele, kan du banke kødet let med en kødhammer eller kagerulle.

Forslag til servering og idéer til tilbehør

Server din pollo al prosciutto med dampede grøntsager som grønne asparges, broccoli eller stegte svampe. Risotto, polenta eller kartoffelmos anbefales som tilbehør. For at få en god sauce kan du jævne sovsen med lidt koldt smør. En dråbe balsamicoeddike er også perfekt.

Kalkunbryst i skinke – trin for trin gennem opskriften

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields