Minestrone – opskrift på italiensk gryderet

Minestrone er den klassiske italienske grøntsagssuppe. Super velsmagende og nem at tilberede. Minestrone er nem at tilberede på forhånd. Den smager endnu bedre, når den varmes op igen.

From Jens 2 Min Reading time

Italiensk minestrone

Udskriv
2
Denne klassiske italienske grøntsagssuppe er hurtig og nem at tilberede. Den smager endnu bedre dagen efter!
4
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Sautér pancetta i en stor gryde sammen med løg, hvidløg, gulerødder og selleri i 5 minutter.
  2. Step 2
    Kog blandingen af med bouillon, tilsæt tomatpassata og hele indholdet af tomatdåsen. Tilsæt oregano og parmesanskal, og lad det simre. Tilsæt salt, hvis det er nødvendigt.
  3. Step 3
    Efter 20 minutter tilsættes de grønne bønner og pastaen til suppen.
  4. Step 4
    Efter yderligere 10 minutter tilsættes de forkogte hvide bønner og courgetteterningerne. Bring det i kog igen, rør persille i, og tag det af varmen.
  5. Step 5
    Fordel suppen på tallerkener, og pynt med basilikum, et par dråber olivenolie, revet parmesan og friskkværnet peber.
Do you like the recipe?
Pancetta für Minestrone
Pancetta med toscanske urter

Kun det bedste svinekød er forædlet med ædel skimmel og derefter lufttørret i et lag af frisk rosmarin og salvie. Den fint krydrede urtesmag gør denne bacon til en sand delikatesse.

Historien om grøntsagssuppe

Selv de gamle romere lavede supper af tørrede bønner, linser og friske grøntsager fra haven.

Ud over bælgfrugter omfatter de traditionelle ingredienser krydrede grøntsager som gulerødder, hvidløg og løg samt friske krydderurter. Med opdagelsen af den nye verden fandt tomater, kartofler og majs også vej til gryderne.

Der findes ingen endegyldig opskrift på grøntsagssuppe. Hver familie laver den forskelligt, og hver region i Italien har sine egne specialiteter. I Milano bruger man f.eks. ofte flæskesvær og ris. I Genova tilsætter man pesto til suppen.

Lav din egen minestrone
Parmesan-chip

Minestrone og parmesan

Det er en almindelig skik at drysse suppen med friskrevet parmesanost ved servering. Hvis du vil gøre det lidt mere moderne, kan du servere en parmesanchip.

Du skal blot tilføje revet parmesanost med en spiseskefuld på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i ovnen ved 200 °C, og vent, til osten er smeltet og har fået en cirkulær form. Tag pladen ud, og lad den køle af. Parmesanchipsene er klar.

PS: Kunne du lide opskriften på minestrone? Så noter den på Pinterest!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 2 stemmer (2 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields