- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Minestrone – opskrift på italiensk gryderet
Minestrone er den klassiske italienske grøntsagssuppe. Super velsmagende og nem at tilberede. Minestrone er nem at tilberede på forhånd. Den smager endnu bedre, når den varmes op igen.

Table of contents
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Sautér pancetta i en stor gryde sammen med løg, hvidløg, gulerødder og selleri i 5 minutter.
- Step 2Kog blandingen af med bouillon, tilsæt tomatpassata og hele indholdet af tomatdåsen. Tilsæt oregano og parmesanskal, og lad det simre. Tilsæt salt, hvis det er nødvendigt.
- Step 3Efter 20 minutter tilsættes de grønne bønner og pastaen til suppen.
- Step 4Efter yderligere 10 minutter tilsættes de forkogte hvide bønner og courgetteterningerne. Bring det i kog igen, rør persille i, og tag det af varmen.
- Step 5Fordel suppen på tallerkener, og pynt med basilikum, et par dråber olivenolie, revet parmesan og friskkværnet peber.
Historien om grøntsagssuppe
Selv de gamle romere lavede supper af tørrede bønner, linser og friske grøntsager fra haven.
Ud over bælgfrugter omfatter de traditionelle ingredienser krydrede grøntsager som gulerødder, hvidløg og løg samt friske krydderurter. Med opdagelsen af den nye verden fandt tomater, kartofler og majs også vej til gryderne.
Der findes ingen endegyldig opskrift på grøntsagssuppe. Hver familie laver den forskelligt, og hver region i Italien har sine egne specialiteter. I Milano bruger man f.eks. ofte flæskesvær og ris. I Genova tilsætter man pesto til suppen.


Minestrone og parmesan
Det er en almindelig skik at drysse suppen med friskrevet parmesanost ved servering. Hvis du vil gøre det lidt mere moderne, kan du servere en parmesanchip.
Du skal blot tilføje revet parmesanost med en spiseskefuld på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i ovnen ved 200 °C, og vent, til osten er smeltet og har fået en cirkulær form. Tag pladen ud, og lad den køle af. Parmesanchipsene er klar.
PS: Kunne du lide opskriften på minestrone? Så noter den på Pinterest!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment