Mini panettone – italiensk opskrift

Miniversionen af panettone er en supersød, sød julekage, som er en fantastisk lille gave. Her er en nem panettone-opskrift på den lækre, himmelsk bløde kage med den gyldne kuppel og det superfluffy hjerte!

From Jens 4 Min Reading time

Mini panettone-opskrift – original som i Italien

Udskriv
8
Genial panettone-opskrift: original italiensk. Sådan laver du søde julekager!
10 portioner
Equipment
  • 10 Små panettoneforme, (tilgængelig online)
Tilb. tid 15 timer 45 minutter
Samlet tid 15 timer 45 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Til fordejen blandes 90 g mel med en knivspids tørgær og 75 g koldt vand i en skål. Dæk den til med plastfolie, og lad den stå natten over ved stuetemperatur.
  2. Step 2
    Bland mel, gær, flormelis og salt i en stor skål, og ælt derefter fordej, vand, æg og blødgjort smør i efter hinanden, indtil der er dannet en blød, glat dej. Dette gøres bedst i en foodprocessor.
  3. Step 3
    Læg dejen i en let smurt skål, dæk den til, og lad den hæve i halvanden til to timer. Den skal fordobles i volumen.
  4. Step 4
    Bland i mellemtiden ingredienserne til smagsblandingen, og lad den trække.
  5. Step 5
    Læg sultanerne i blød i vand.
  6. Step 6
    Læg dejen på et godt melet bord, og form den forsigtigt i hånden til en rektangulær form (ca. 50 x 35 cm).
  7. Step 7
    Fordel 50 g af det bløde smør jævnt over dejen. Pensl derefter alt jævnt med æggeblomme. Lad sultanerne dryppe af, og fordel dem over dejen sammen med de kandiserede appelsiner og smagsblandingen.
  8. Step 8
    Ælt det hele godt sammen, indtil ingredienserne er godt indarbejdet i dejen.
  9. Step 9
    Del dejen i 10 stykker på 130 g hver. Form stykkerne til kugler, og læg dem i let smurte panettoneforme. Placer formene lidt fra hinanden på en bageplade, dæk dem til, og lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.
  10. Step 10
    Forvarm ovnen til 200° C varmluft. Sæt derefter panettonierne ind i ovnen, og bag dem i 10 minutter. Herefter sænkes temperaturen til 160° C, og de bages i yderligere 15 – 20 minutter. Hvis toppen bliver brunet for hurtigt, skal du dække den til med aluminiumsfolie. Kagerne er færdige, når de er gyldengule, og der ikke længere hænger dej ved, når man stikker i dem med et spyd.
  11. Step 11
    Pensl de varme panettoni med resten af smørret, og lad dem køle af på en rist. De skal hvile i 24 timer, før de spises.
Do you like the recipe?

Panettone-bageformen

Særlige panettoneforme af metal eller papir fås i specialforretninger og på nettet. Vi brugte papirforme, som er ca. 6-7 cm høje. Dem har vi købt her.

Hvis du har nogle i huset, kan du også bare bruge lerblomsterpotter. En vigtig bemærkning: Fordi urtepotter indeholder salpetersyre, skal de lægges i blød i vand i flere timer. Beklæd derefter potten med bagepapir. Det er bedst at lade bagepapiret stikke ud i toppen, da dejen stadig vil hæve meget, når den bages.

Alt for fnuggene

Det er faktisk ret svært at få panettone så luftig derhjemme, som den er i bageriet. Hemmeligheden bag luftigheden ligger ikke kun i ingredienserne og hævetiden, men frem for alt i det, der sker efter ovnen.

I et italiensk bageri hænges kagerne på hovedet umiddelbart efter bagningen. Det er ikke så let at gøre i køkkenet derhjemme. Hvis du vil prøve det, anbefaler vi at stikke et spyd i kagen lige over bunden og derefter hænge den på hovedet i en høj bradepande.

Panettone-opskriften i billeder

Hemmeligheden bag panettone-opskriften? Den traditionelle italienske julekage tilberedes på samme måde som den tyske Christstollen ved hjælp af en luftig gærdej, der skal hæve godt og længe. For dem, der kan lide at lade billederne tale, er her en trin-for-trin-vejledning.

Fyld til panettone

Du kan ændre panettone-opskriften, som du vil. Der er ingen grænser for din fantasi: sultanas, kandiseret frugt, tørrede bløde abrikoser, dråber af hvid eller mørk chokolade, pistacienødder, sød muskatellervin eller bourbonvanilje… Bag løs!

Tips til at smage på panettone

  • Hjemmelavet panettone er en dejlig gaveidé: Sæt blot en smuk sløjfe om kagen!
  • Den italienske kagespecialitet udfolder sin smøragtige smag bedst, når den er varm. Sæt et stykke panettone i mikrobølgeovnen i et par sekunder.
  • Det anbefales at servere en mousserende vin til panettonen.
  • Hvis du ikke har tid til at bage i jule- eller adventstiden, kan du selvfølgelig også købe den lækre panettone i vores butik.
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.75 fra 8 stemmer (6 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields