Mozzarella sticks – opskrift med sprød skorpe

Det er meget nemt at lave mozzarella-sticks derhjemme. De sprøde stænger, der smelter på tungen, er lækre med en salat eller til at dyppe i. Fastfood i italiensk stil. Særligt sejt for børn.

From Jens 2 Min Reading time

Mozzarella-sticks med polentaskorpe

Udskriv
1
Sprøde mozzarella-sticks, der er bløde indeni. Simpelthen en lækker, hurtig opskrift på fingermad og antipasti.
4
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Til paneringen blandes æggene med mælken.
  2. Step 2
    Bland polentaen med salt, chili, parmesan og persille i en lav skål eller et dybt fad.
  3. Step 3
    Skær nu mozzarellaen i stave, dvs. lange strimler, der er 1 cm tykke. Dup stængerne tørre med et rent viskestykke eller køkkenrulle.
  4. Step 4
    Vend nu pindene – som du ville panere en schnitzel – først i ægget og derefter i rasp, indtil de er helt dækket af rasp.
  5. Step 5
    Varm stegeolien op i en lille gryde. Hold en træpind ned i olien. Hvis der dannes bobler på den, er temperaturen korrekt.
  6. Step 6
    Bag stængerne i portioner, indtil de er gyldenbrune.
Do you like the recipe?

Mozzarellaen gør det

Når man tænker på mozzarella, tænker man på Italien. De kugleformede hvide kugler er et af de store flagskibe i den italienske ostekultur.

Mozzarella spiller en stor rolle i det italienske køkken. Tænk bare på retter som caprese , melanzane alla parmigiana eller pizza.

Her i Tyskland spiller mozzarella også en kulinarisk rolle som mozzarellastang. Mozzarellapinde er faktisk ikke en italiensk tradition, men en opfindelse af amerikanske fastfoodkæder. Men de er også lækre!

Sådan gør du mozzarellastængerne sprøde

I denne opskrift har vi gjort de amerikanske mozzarella sticks lidt mere italienske. I stedet for brødkrummer har vi brugt polenta til den sprøde skorpe. Det fungerer rigtig godt!

Hvis du har god tid, er her et andet tip: Panér stængerne, og læg dem i fryseren i et par timer. Når de frosne mozzarellastænger derefter lægges i det varme fedtstof, vil de være sprøde og bløde og mindre tilbøjelige til at lække.

PS: Hvis du kunne lide opskriften på mozzarella-sticks, kan du bogmærke den på Pinterest!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 1 stemme (1 rating without comment)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields