Opskrift fra Gustinis køkken: Græskarravioli med salviesmør

Det er sæson for græskar, og derfor benyttede vi lejligheden til at lave vores egen græskarravioli på kontoret.

From Jens 2 Min Reading time

Hjemmelavet græskar-ravioli

Man skal have lidt tid med, så pastadejen har tid nok til at hæve og til at få græskarkødet ud af græskarret. Men den gode smag og tilfredsstillelsen ved at have lavet det hele selv fra bunden gør indsatsen umagen værd.

Græskar-ravioli trin for trin-vejledning
Trin-for-trin græskar-ravioli

Ingredienser til græskar-ravioli

+ pastadej, opskriften kan også findes i vores opskriftssamling. Sørg for at bruge italiensk mel type 00 (Caputo eller Tre Grazie); forskellen er tydeligt mærkbar.

Græskar-ravioli

Udskriv
2
4 Personer
Ingredienser
  • 1 Løg , finthakket
  • 2 Tæer Hvidløg , finthakket
  • 1 TL Sojasauce
  • 1 TL frisk salvie , Let hakket
  • 600 g fast græskarpuré , f.eks. fra Hokkaido-græskaret
  • 100 g Parmesan eller Grana Padano , friskrevet
  • 50 g Brødkrummer
  • Salt og peber , alt efter smag og behag
  • 2 Store æggehvider
  • 3 EL Smør
  • 1 EL Olivenolie
  • Til salviesmørret:
  • 100 g Smør
  • 16 Bladene frisk salvie
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 55 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Forbered pastadejen i henhold til opskriften (se ovenfor).
  2. Step 2
    Varm smør og olivenolie op i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege i ca. 10 minutter. Tilsæt sojasauce og hakket salvie, og lad det stege ved høj varme i yderligere 3-5 minutter under konstant omrøring. Hæld blandingen i en skål, og lad den køle af. Rør derefter græskarpuré, parmesan og brødkrummer i, og krydr med salt og peber. Vend en æggehvide i, og sæt den til side. Rul pastadejen ud, eller tryk den flad i en pastamaskine, og skær den i strimler på ca. 8 cm (afhængigt af udstikkerens diameter).
  3. Step 3
    Læg en spiseskefuld af fyldet ovenpå med en afstand på ca. 10 cm. Læg det andet lag pastastrimler ovenpå, tryk kanterne lidt ned, og form til cirkulær eller firkantet pasta med pastaskæreren. Hvis du ikke har en pastaskærer eller en ravioliform, kan du også skære firkanter ud af dejen og folde dem til trekanter. I så fald skal du pensle kanterne med æggehvide og trykke dem ned med en gaffel.
  4. Step 4
    Pak de færdige ravioli ind i husholdningsfilm, og læg dem i køleskabet i mindst 1 time. (Kan også fryses på dette tidspunkt!) Tilberedning: Bring en gryde med saltet vand i kog, læg forsigtigt raviolierne i gryden, og kog dem, indtil de hæver op til toppen. (Det tager kun ca. 3 minutter.) Lad dem dryppe let af.
  5. Step 5
    Til salviesmørret smeltes smørret på en pande ved middel varme, salviebladene tilsættes, og det hele simrer i 2-3 minutter. Hæld salviesmørret over raviolierne, drys med lidt ost og sort peber, og servér.
Do you like the recipe?

Hvis der mod forventning bliver noget af græskarfyldet til overs, kan det tilsættes lidt æg og laves til græskarpandekager.

Græskar-ravioli Pinterest
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 2 stemmer (2 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields