- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Pandoro opskrift – julekage med mascarpone
Kan du fremtrylle en imponerende dessert på ingen tid i julen? Intet kunne være nemmere. Den lagdelte pandoro ender med at ligne en stjerne. Og det bedste er, at opskriften er så enkel, at selv uerfarne kokke og bagere med garanti kan få succes. Det tager ikke mere end 30 minutter!

Table of contents
Den enkle måde at præsentere panettone på. Wow-effekten er garanteret.
Ingredienser
- 1 Pandoro
- 100 g Sukker
- 4 Æg
- 250 g Mascarpone
- 2 EL Marsala , eller anden dessertvin
- Pynt efter ønske, z. f.eks. chokoladedrys, hindbær, sukkerperler
Equipment
- 2 store skåle
- Håndmixer
- Dyse
- 1 Stor kniv
- 1 Præsentationsplade
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Brug den store kniv til at skære pandoro på tværs, så du har 5 lige tykke, stjerneformede skiver.
- Step 2Del æggene i blommer og hvider.
- Step 3Bland æggeblommer og sukker i en skål med piskeriset på en håndmikser, indtil blandingen er dejlig skummende.
- Step 4Tilsæt nu Marsala og mascarpone. Fortsæt med at piske blandingen, indtil den er glat.
- Step 5Pisk æggehviderne i en anden skål, indtil de er faste. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i mascarponeblandingen, indtil alt er blandet godt sammen.
- Step 6Hæld nu cremen i sprøjteposen.
- Step 7Tag Pandoro-bunden, læg den på tallerkenen, og kør sprøjteposen langs kagens yderkant en gang, så du næsten tegner stjernens yderlinje med mascarponefyldet. Farv derefter indersiden af stjernen med cremen.
- Step 8Tag den næste mindre skive, og læg den på bunden af kagen, så piggene med mascarponecremen forbliver fri. Mal nu stjernen på dette andet stykke kage med cremen først, og fyld derefter den indre overflade.
- Step 9Det næste mindre stykke kage følger efter. Læg den ovenpå igen, så piggene med mascarponecreme bliver fri. Og fortsæt så med at lægge kagen i lag på denne måde. Til sidst ligner det et lille grantræ med snedækkede spidser.
- Step 10Fordel resten af cremen på toppen, og pynt, som du vil: med chokoladedrys, sukkerperler eller frisk frugt, f.eks. hindbær! Mascarponespidserne på kagen kan også dekoreres.
Do you like the recipe?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment