Pandoro opskrift – julekage med mascarpone

Kan du fremtrylle en imponerende dessert på ingen tid i julen? Intet kunne være nemmere. Den lagdelte pandoro ender med at ligne en stjerne. Og det bedste er, at opskriften er så enkel, at selv uerfarne kokke og bagere med garanti kan få succes. Det tager ikke mere end 30 minutter!

From Jens 2 Min Reading time

Pandoro – lagdelt med mascarpone

Udskriv
0
Den enkle måde at præsentere panettone på. Wow-effekten er garanteret.
4
Ingredienser
Equipment
  • 2 store skåle
  • Håndmixer
  • Dyse
  • 1 Stor kniv
  • 1 Præsentationsplade
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Brug den store kniv til at skære pandoro på tværs, så du har 5 lige tykke, stjerneformede skiver.
  2. Step 2
    Del æggene i blommer og hvider.
  3. Step 3
    Bland æggeblommer og sukker i en skål med piskeriset på en håndmikser, indtil blandingen er dejlig skummende.
  4. Step 4
    Tilsæt nu Marsala og mascarpone. Fortsæt med at piske blandingen, indtil den er glat.
  5. Step 5
    Pisk æggehviderne i en anden skål, indtil de er faste. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i mascarponeblandingen, indtil alt er blandet godt sammen.
  6. Step 6
    Hæld nu cremen i sprøjteposen.
  7. Step 7
    Tag Pandoro-bunden, læg den på tallerkenen, og kør sprøjteposen langs kagens yderkant en gang, så du næsten tegner stjernens yderlinje med mascarponefyldet. Farv derefter indersiden af stjernen med cremen.
  8. Step 8
    Tag den næste mindre skive, og læg den på bunden af kagen, så piggene med mascarponecremen forbliver fri. Mal nu stjernen på dette andet stykke kage med cremen først, og fyld derefter den indre overflade.
  9. Step 9
    Det næste mindre stykke kage følger efter. Læg den ovenpå igen, så piggene med mascarponecreme bliver fri. Og fortsæt så med at lægge kagen i lag på denne måde. Til sidst ligner det et lille grantræ med snedækkede spidser.
  10. Step 10
    Fordel resten af cremen på toppen, og pynt, som du vil: med chokoladedrys, sukkerperler eller frisk frugt, f.eks. hindbær! Mascarponespidserne på kagen kan også dekoreres.
Do you like the recipe?
Klassisk Pandoro

Pandoro-kagen præsenterer sig utrolig luftig og fjerblød i en julegaveæske! Den gyldne kuppelkage vil med garanti forføre enhver, der prøver den. Den ideelle gave til julens kaffebord med venner og familie.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields