- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Panino – ideer til italienske sandwiches
Hvad spiser en bygningsarbejder i Napoli tidligt om morgenen? En panino! Hvad tager elever på Sicilien med i skole til frokost? En panino! Hvad spiser en natteravn i Rom eller Milano som en snack sent om aftenen? En panino! Her er tre hurtige panini-ideer, som smager rigtig godt.

Spuntino betyder snack med panino
Panino er en populær snack og gademad i hele Italien. De spises i alimentari-butikker eller købes i små boder kaldet chiosco, som findes i alle større byer. De hvide, altid farverige, friske og lækre panini er stablet bag store glasruder og skæres traditionelt i halve.


Ud over klassikere som prosciutto provola (skinke og ost) eller salame provola (salami og ost) kender panini-fantasien ingen grænser. Der er dog ingen regler for DEN italienske panini. Fyldet og formen varierer afhængigt af regionen. Norditalienerne bruger gerne rund focaccia eller firkantet ciabatta som brød og topper det med frisk ricotta, rucola og den typiske toscanske fennikelsalami finocchiona eller med den klassiske porchetta, en velkrydret flæskestegsspecialitet. I Syditalien finder man ofte den skiveskårne pane mafalda-rulle toppet med capocollo, pecorino og grøntsager som svampe eller friske tomater.
3 opskrifter på italienske sandwiches
Vi præsenterer dig nu for lækre ideer til, hvordan du kan nyde en velsmagende italiensk sandwich derhjemme. De er meget hurtige at tilberede. Alt, hvad du behøver, er de rigtige ingredienser, dvs. sprød ciabatta, prosciutto, mozzarella og lignende.
Vores første forslag er en klassiker, en ciabatta toppet med salami, skinke, mozzarella og rucola. Den anden variation er en italiensk fortolkning af en bøfsandwich, toppet med skiver af pandestegt bistecca og tomater. Sidst i artiklen finder du en sandwich fra panden med cremet, smeltet Taleggio-ost.
Opskrift på Panino classico

- 1 Mozzarella, skåret i skiver
- 100 g Parmaskinke
- 100 g Italiensk salami
- 1 Kødtomat, skåret i skiver
- 50 g Rucola-salat
- 100 g Pesto Genovese
- 4 Ciabatta-ruller
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Skær brødene op, og fordel pestoen på bundene.
- Step 2Top hver bund med rucola, tomatskiver, mozzarella, parmaskinke og salami. Top med brødlåget, færdig.
Opskrift på panino alla steak sandwich

- 250 g Tagliata di Manzo
- 1 Glas Pesto Rosso
- 1 Kødtomat
- 4 Salatblade
- 4 Ciabatta-ruller
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Skær rullerne op. Smør bunden med pesto rosso, og læg et foldet salatblad ovenpå.
- Step 2Sæt en pande uden olie på kogepladen, og lad den blive rigtig varm.
- Step 3Steg derefter kødet ved høj varme med lidt olivenolie. Du kan finde detaljerede instruktioner om, hvordan du tilbereder bøffen perfekt her i bloggen. Indtast ordet “steak” i søgefeltet.
- Step 4Skær den stegte bøf i strimler, og fordel dem på brødet. Dæk med et lag tomat, og læg låget på brødet. Så er den færdig.
Opskrift på Panino Formaggio

Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Skær Taleggio i skiver. Pluk basilikumbladene af stilken.
- Step 2Dæk den ene skive med osten og bladene. Læg den anden skive ovenpå som et låg, fold den over, og tryk den godt ned.
- Step 3Sæt en gryde på kogepladen, og varm den op ved lav varme.
- Step 4Hæld olivenolie på panden, og steg brødet, til det er gyldent på begge sider.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment