Panino – ideer til italienske sandwiches

Hvad spiser en bygningsarbejder i Napoli tidligt om morgenen? En panino! Hvad tager elever på Sicilien med i skole til frokost? En panino! Hvad spiser en natteravn i Rom eller Milano som en snack sent om aftenen? En panino! Her er tre hurtige panini-ideer, som smager rigtig godt.

From Jens 3 Min Reading time

Spuntino betyder snack med panino

Panino er en populær snack og gademad i hele Italien. De spises i alimentari-butikker eller købes i små boder kaldet chiosco, som findes i alle større byer. De hvide, altid farverige, friske og lækre panini er stablet bag store glasruder og skæres traditionelt i halve.

Panino med mortadella
Panino con porchetta
Panino con porchetta

Ud over klassikere som prosciutto provola (skinke og ost) eller salame provola (salami og ost) kender panini-fantasien ingen grænser. Der er dog ingen regler for DEN italienske panini. Fyldet og formen varierer afhængigt af regionen. Norditalienerne bruger gerne rund focaccia eller firkantet ciabatta som brød og topper det med frisk ricotta, rucola og den typiske toscanske fennikelsalami finocchiona eller med den klassiske porchetta, en velkrydret flæskestegsspecialitet. I Syditalien finder man ofte den skiveskårne pane mafalda-rulle toppet med capocollo, pecorino og grøntsager som svampe eller friske tomater.

3 opskrifter på italienske sandwiches

Vi præsenterer dig nu for lækre ideer til, hvordan du kan nyde en velsmagende italiensk sandwich derhjemme. De er meget hurtige at tilberede. Alt, hvad du behøver, er de rigtige ingredienser, dvs. sprød ciabatta, prosciutto, mozzarella og lignende.

Vores første forslag er en klassiker, en ciabatta toppet med salami, skinke, mozzarella og rucola. Den anden variation er en italiensk fortolkning af en bøfsandwich, toppet med skiver af pandestegt bistecca og tomater. Sidst i artiklen finder du en sandwich fra panden med cremet, smeltet Taleggio-ost.

Opskrift på Panino classico

Panino Classico

Panino classico

Udskriv
2
Klassisk italiensk sandwich med mozzarella, parmaskinke og salami.
4
Ingredienser
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Skær brødene op, og fordel pestoen på bundene.
  2. Step 2
    Top hver bund med rucola, tomatskiver, mozzarella, parmaskinke og salami. Top med brødlåget, færdig.
Do you like the recipe?
Den bedste bøffelmozzarella

De to store mozzarellakugler lavet af frisk vandbøffelmælk har en urteagtig, blomsteragtig smag og en delikat moskusagtig note. Ligesom for hundrede år siden bliver kuglerne skovlet i hånden i Apulien.

Opskrift på panino alla steak sandwich

Panino alla bøfsandwich

Panino alla bøfsandwich

Udskriv
1
Ingredienser
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Skær rullerne op. Smør bunden med pesto rosso, og læg et foldet salatblad ovenpå.
  2. Step 2
    Sæt en pande uden olie på kogepladen, og lad den blive rigtig varm.
  3. Step 3
    Steg derefter kødet ved høj varme med lidt olivenolie. Du kan finde detaljerede instruktioner om, hvordan du tilbereder bøffen perfekt her i bloggen. Indtast ordet “steak” i søgefeltet.
  4. Step 4
    Skær den stegte bøf i strimler, og fordel dem på brødet. Dæk med et lag tomat, og læg låget på brødet. Så er den færdig.
Do you like the recipe?

Opskrift på Panino Formaggio

Panini Formaggio

Panino Formaggio

Udskriv
1
Italiensk pandestegt sandwich med smeltet Taleggio-ost.
4

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Skær Taleggio i skiver. Pluk basilikumbladene af stilken.
  2. Step 2
    Dæk den ene skive med osten og bladene. Læg den anden skive ovenpå som et låg, fold den over, og tryk den godt ned.
  3. Step 3
    Sæt en gryde på kogepladen, og varm den op ved lav varme.
  4. Step 4
    Hæld olivenolie på panden, og steg brødet, til det er gyldent på begge sider.
Do you like the recipe?
Pecorino Sardo DOP

Denne mildt smagende sardin er lavet af ren fåremælk. Den kærtegner næsen med en fin aroma af friske engurter og hø. Et helt hjul med den stråfarvede pecorino giver mange lækre øjeblikke af nydelse.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 2 stemmer (2 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields