Panna cotta – italiensk flødebudding

Panna cotta, den faste flødebudding fra Italien, smager fantastisk alene eller med jordbær-, mango- eller hindbærpuré. Chokolade- eller karamelsauce passer også godt til den. Grundopskriften på desserten er slet ikke svær.

From Jens 1 Min Reading time

Jordbær-panna cotta

Udskriv
2
Panna cotta, den faste flødebudding fra Italien, smager fantastisk alene eller med jordbær-, mango- eller hindbærpuré. Grundopskriften på desserten er slet ikke svær.
4
Ingredienser
  • 3 Bladene Gelatine
  • 400 ml Flødeskum
  • 1 Vaniljestang
  • 2 EL Sukker
Jordbærsauce
  • 100 g Hindbær, , frossen
  • 2 EL Vand
alternativ: mangosauce
  • 100 g Mango, , frossen
  • 2 EL Vand
alternativ: hindbærsauce
  • 100 g Hindbær
  • 2 EL Vand
Forb. tid 4 timer
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 4 timer 20 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter.
  2. Step 2
    Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv.
  3. Step 3
    Kom fløde, vaniljekorn og den udskrabede stang i en gryde. Tilsæt sukker, og bring det i kog. Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Hæld derefter fløden gennem en fin sigte over i en skål.
  4. Step 4
    Tag husblassen op af vandet, tryk den godt ud, og opløs den i den varme vaniljecreme. Lad blandingen køle af, og hæld den i kolde, skyllede buddingforme eller glas.
  5. Step 5
    Stil formene i køleskabet i mindst 4 timer, og lad dem sætte sig.
  6. Step 6
    Dyp kortvarigt buddingformene i lunkent vand inden servering. Det hjælper med at løsne panna cottaen fra formen. Vend nu panna cottaen ud på tallerkener.
Forbered frugtsaucen
  1. Step 7
    Purer den frosne frugt fint med lidt vand i en blender, og hæld den over panna cottaen.
Do you like the recipe?

Har du spørgsmål til denne panna cotta-opskrift, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så skriv blot en hurtig kommentar nedenfor!

Forslag til frugtagtig servering af panna cotta

Er panna cotta-creme-dessert ikke det rigtige? Så prøv italiensk chokoladesalami!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 2 stemmer (2 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields