- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Panna cotta – italiensk flødebudding
Panna cotta, den faste flødebudding fra Italien, smager fantastisk alene eller med jordbær-, mango- eller hindbærpuré. Chokolade- eller karamelsauce passer også godt til den. Grundopskriften på desserten er slet ikke svær.

Table of contents
Panna cotta, den faste flødebudding fra Italien, smager fantastisk alene eller med jordbær-, mango- eller hindbærpuré. Grundopskriften på desserten er slet ikke svær.
Ingredienser
- 3 Bladene Gelatine
- 400 ml Flødeskum
- 1 Vaniljestang
- 2 EL Sukker
Jordbærsauce
- 100 g Hindbær, , frossen
- 2 EL Vand
alternativ: mangosauce
- 100 g Mango, , frossen
- 2 EL Vand
alternativ: hindbærsauce
- 100 g Hindbær
- 2 EL Vand
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter.
- Step 2Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv.
- Step 3Kom fløde, vaniljekorn og den udskrabede stang i en gryde. Tilsæt sukker, og bring det i kog. Lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Hæld derefter fløden gennem en fin sigte over i en skål.
- Step 4Tag husblassen op af vandet, tryk den godt ud, og opløs den i den varme vaniljecreme. Lad blandingen køle af, og hæld den i kolde, skyllede buddingforme eller glas.
- Step 5Stil formene i køleskabet i mindst 4 timer, og lad dem sætte sig.
- Step 6Dyp kortvarigt buddingformene i lunkent vand inden servering. Det hjælper med at løsne panna cottaen fra formen. Vend nu panna cottaen ud på tallerkener.
Forbered frugtsaucen
- Step 7Purer den frosne frugt fint med lidt vand i en blender, og hæld den over panna cottaen.
Do you like the recipe?
Har du spørgsmål til denne panna cotta-opskrift, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så skriv blot en hurtig kommentar nedenfor!
Forslag til frugtagtig servering af panna cotta
Er panna cotta-creme-dessert ikke det rigtige? Så prøv italiensk chokoladesalami!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment