Pastadej – lav din egen italienske pasta

Det er meget nemt at lave pasta selv. Alt, hvad du skal bruge til original italiensk pasta, er æg, mel og salt. Og selvfølgelig en knivspids Amore.

From Jens 3 Min Reading time

Pastadej (med æg)

Udskriv
11
Det er meget nemt at lave pasta selv. Alt, hvad du skal bruge til original italiensk pasta, er æg, mel og salt.
4
Ingredienser
  • 400 g Mel, z. f.eks. Caputo Farina Pasta fresca e Gnocchi Tipo 00
  • 4 Æg
  • 1 Knibe Salt
  • Vand, dråbe for dråbe, efter behov
Forb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Sigt pastamelet ud på en arbejdsflade. Dette skaber et bjerg. Lav en fordybning i midten. Hæld æg og en knivspids salt i fordybningen, og rør det gradvist ind i melet med en gaffel.
  2. Step 2
    Ælt dejen med hænderne, indtil den er ensartet. Hvis dejen er for hård og ikke kan æltes ordentligt, skal du tilsætte vand dråbe for dråbe.
  3. Step 3
    Dejen er klar, når den er glat og elastisk, men ikke klistret.
  4. Step 4
    Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i mindst 30 minutter og op til højst 3 dage.
  5. Step 5
    Rul nu dejen ud (med en pastamaskine eller kagerulle), og skær den ud i den ønskede form.
  6. Step 6
    Kog pastaen af denne dej i rigeligt kogende saltet vand. Når pastaen flyder op til toppen, er den klar.
  7. Step 7
    Vigtigt: Lad aldrig pastadej ligge i længere tid, da den ellers bliver skør!
Do you like the recipe?

Italiensk pastadej – trin-for-trin instruktioner

Mehl für frische Pasta
Pastamel type 00 – Pasta Fresca

Det perfekte mel til frisk pasta: Takket være det afbalancerede stivelsesindhold og den faste glutenstruktur binder det smør eller æggeblomme perfekt. Den skinnende, faste dej er også ideel til choux-bagværk.

Ingredienser til den perfekte pastadej:

Valget af ingredienser afgør senere kvaliteten af pastaen. Din personlige smag spiller også en rolle i valget. Grundopskriften er enkel, men kan også ændres.

Mel 405 eller Tipo 00 i pastadej

Ja, du kan lave din pasta med 405 mel. Men det er ikke rigtig italiensk. Italienerne bruger Tipo 00-mel, som har et højt glutenindhold og derfor er perfekt til pastadej.

Semola eller durumhvedegryn i pastadej

I grundopskriften ovenfor er pastaen kun lavet af mel. Du kan dog også vælge et forhold på 25-75 eller 50-50 mellem durumhvedegryn og hvedemel. Det er endda muligt at lave en dej, hvor man kun bruger durumhvedegryn. Som allerede nævnt afhænger det hele af dine præferencer.

Reglen er: Jo mere durumhvedegryn, jo grovere bliver pastaen. Jo mere mel, jo finere.

Hvis du vælger en blanding med durumhvedegryn, skal du også her vælge det italienske produkt, semola di grano duro. Semola males finere end tysk durumhvedegryn og sikrer derfor bedre pastaresultater.

Semola
Semola Caputo – Semulje af hård hvede, fin

Napoli handler om pizza og pasta. Grundlaget for dette er Caputo-familiens traditionsrige mølle. Her males de allerbedste hvedesorter til durumhvedegryn, som kan bruges til at lave mesterlige deje.

Pastadej med æg

Æg i pastadej

Tommelfingerreglen for en god pastadej er: Brug 100 gram mel og 1 æg pr. person. Mange italienere tilsætter dog ekstra æggeblommer til dejen. Det gør den mere gul og frem for alt mere elastisk.

Pastadej uden æg

Det er selvfølgelig også muligt at lave vegansk pastadej, dvs. helt uden æg. Denne type pasta er meget almindelig i Italien og er ofte lavet af semola, den italienske durumhvedegryn. Du kan finde en god opskrift på dette her på bloggen.

Pastadej uden æg
Sådan tørrer du pasta

Tørring og konservering af pastadej

Pasta lavet af æggedej kan også tørres godt. Læg dem ud på en melet arbejdsflade eller en bageplade for at tørre dem. Lang pasta kan også hænges over et kosteskaft eller på en rigtig pastatørrer. Det er vigtigt, at pastaen ikke klistrer sammen under tørringen, og at den virkelig tørrer igennem. Det bør være tilfældet efter senest 2 dage. Den tørre pasta kan derefter fyldes i lufttætte beholdere.

Er pastadejen klar? Lav dette ud af den!

Probier verschiedene Pastasorten aus
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.19 fra 11 stemmer (11 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields