Pastadej uden æg – lavet af durumhvedegryn

Du skal bare lave din egen pasta! Den grundlæggende italienske opskrift på pastadej lavet af ren hård hvede kræver traditionelt ingen æg og er derfor endda vegansk. Hemmeligheden bag succesen ligger i at vælge de rigtige ingredienser.

From Jens 2 Min Reading time

Pastadej (uden æg, med semulje af hård hvede)

Udskriv
9
Pasta Secca: Grundopskriften på pastadej lavet af ren durumhvede kræver ingen æg og er vegansk.
4
Ingredienser
Forb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Læg durumhvedegryn i en pyramideform på en arbejdsflade. Lav en fordybning i midten, drys saltet i, og ælt gradvist vandet ind i grynene.
  2. Step 2
    Ælt dejen med hænderne (eller i en foodprocessor), indtil alt er samlet. Hvis dejen er for hård, skal du tilsætte vand dråbe for dråbe (virkelig dråbe for dråbe), indtil konsistensen er glat og elastisk, men ikke længere klistret.
  3. Step 3
    Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i 30 minutter.
  4. Step 4
    Rul derefter dejen ud (med en pastamaskine eller kagerulle), og skær den ud i den ønskede form.
  5. Step 5
    Kog pastaen af denne dej i rigeligt kogende saltet vand. Når pastaen flyder op til toppen, er den klar.
  6. Step 6
    Vigtigt: Lad aldrig pastadejen stå ude i luften i længere tid, da den ellers hurtigt bliver skør!
Do you like the recipe?
Semola
Semola Caputo – Semulje af hård hvede, fin

Napoli handler om pizza og pasta. Grundlaget for dette er Caputo-familiens traditionsrige mølle. Her males de allerbedste hvedesorter til durumhvedegryn, som kan bruges til at lave mesterlige deje.

Vegansk pastadej – trin-for-trin instruktioner

Ægfri pastadej i Italien

Pasta secca, dvs. pastadej uden æg, er mere almindeligt i Syditalien. I nord spiser italienerne pasta all’uovo, dvs. pastadej med æg.

Forklaringen på dette ligger i hveden. Den glutenrige durumhvede har ekstra gode klæbeegenskaber, og derfor klæber pasta lavet af durumhvedegryn (semola di gran duro) rigtig godt sammen, selv uden tilsætning af æg. Denne durumhvede vokser dog kun i syden.

Nordlig hvede indeholder ikke så meget gluten. Her bruges æg for at sikre, at pastadejen holder.

Tør frisk pastadej uden æg

Der er brug for meget plads til tørring, så pastaen ikke klistrer sammen. Her er forskellige muligheder:

  • Bageplade beklædt med bagepapir
  • Pastatørrer
  • Horisontalt ophængt kosteskaft
  • Tørresnor
  • en klud på et bræt eller en arbejdsflade

Det er vigtigt, at pastaen er helt tør, hvilket kan tage op til to eller flere dage ved stuetemperatur.

Kan hjemmelavet pasta holde sig?

Hjemmelavet æggefri pasta har en meget lang holdbarhed, meget længere end pasta lavet af æggedej. Det er dog vigtigt, at du pakker dem lufttæt, f.eks. i dåser eller glas.

En anden mulighed er at fryse den. Hvis du beslutter dig for at gøre det, kan du lægge pastaen i fryseren med det samme – uden at tørre den. Kog om nødvendigt direkte i kogende saltet vand.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.23 fra 9 stemmer (9 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields