Pizza Quattro Formaggi – Opskrift

Pizzaverdensmester Davide Civitiello deler sin geniale opskrift på Pizza Quattro Formaggi med dig. Det er en pizza med pecorino-creme, gorgonzola, fior di latte og sprøde parmesanchips som højdepunkt! Sørg for at prøve denne gourmetversion!

From Jens 3 Min Reading time

Quattro Formaggi – Pizza med fire oste

Udskriv
0
En af de mest populære pizzaer – med et par enkle tricks bliver denne opskrift til noget helt særligt. Cremaen og parmesanchipsene kan sagtens forberedes. Sidstnævnte skal dog opbevares i en lufttæt beholder.
4 Pizzabager
Ingredienser
Equipment
  • Pizzaskræl
  • Pizzaskærer
  • Rivejern til ost
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 6 minutter
Samlet tid 46 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

Til pecorino-cremen
  1. Step 1
    Varm 200 ml vand op til ca. 80 °C, og bring det i kog. Tilsæt 200 g pecorino til den varme vand, og rør basen sammen med en piskeris. Dæk blandingen til, og lad den køle helt af i en skål.
Til parmesancrisp
  1. Step 2
    Riv 200 g parmesan fint, og læg små portioner på 10 g hver på en bageplade beklædt med bagepapir. Kog jævnt, og sæt det i en ovn, der er opvarmet til 160 °C over/under. Bag chipsene i 15 – 20 minutter, indtil de er gyldenbrune og sprøde.
Til pizza
  1. Step 3
    Forvarm pizzaovnen til den rette temperatur.
  2. Step 4
    Form en kugle af dejen til en pizza.
  3. Step 5
    Tilsæt 80-100 g Crema di Pecorino jævnt på toppen. Den skal have stuetemperatur.
  4. Step 6
    Server 50 g gorgonzola og 50 g mozzarella fior di latte på pizzaerne.
  5. Step 7
    Smør den færdige pizza med lidt ekstra jomfruolivenolie, og sæt den i ovnen.
  6. Step 8
    For at få en bedre madlavningsoplevelse bør pizzaen serveres i ovnen med en frisk form. Når ovnens værdi er nået, bør pizzaen være klar efter 3-4 minutter.
  7. Step 9
    Afslut pizzaposen med de friterede olivenchips, et par slags peberfrugter og den anden tørre olivenolie.
  8. Step 10
    Fortsæt med resten af pizzaen.
Do you like the recipe?

Gorgonzola
Sjælen i Quattro Formaggi

Giv din Quattro Formaggi den umiskendelige karakter, som kun Gorgonzola kan tilbyde. Dens cremede konsistens og krydrede smag er afgørende for en rigtig godbid!

Findes der en original opskrift på Quattro Formaggi?

Den nøjagtige oprindelse af Quattro Formaggi-pizzaen er ikke klart dokumenteret. Man mener dog, at den stammer fra Lazio-regionen. Quattro Formaggi tilberedes ofte uden tomatsauce som pizza bianca. Nogle gange serverer pizzeriaer den også med et tyndt lag tomatsauce. Smagen er intens og cremet, perfekt til osteelskere.

Nyd pizzaen Quattro Formaggi
Bøffelmozzarella til din pizza

Hvilke oste bruges på Pizza Quattro Formaggi?

Pizza er en specialitet, som traditionelt toppes med en blanding af fire forskellige oste. Den er ikke kun populær på grund af sin cremede konsistens, men først og fremmest på grund af de mange forskellige ostesmage og -konsistenser, der kombineres med stor dygtighed. Det bør være fuldfede eller halvfede oste med forskellig smag. Ud over mozzarella kombineres pizza normalt med en blå eller lagret ost, en halvhård eller cremet ost og en hård ost.

Hvis du undrer dig over, hvilke oste der skaber et harmonisk samspil mellem milde og stærke smage, kan denne liste måske hjælpe. Du kan altid finde disse og andre lækre oste i vores pizzaverden under pizzaost.

  • Fontina eller provolone: giver en mild, nøddeagtig smag
  • Mozzarella: for den cremede base og typiske strenghed
  • Gorgonzola: tilføjer en salt, let krydret note
  • Parmesan eller Grana Padano: for en stærk, aromatisk smag
Der tilsættes forskellige typer ost til Quattro Formaggi-pizzaen

Videovejledning til Premium Pizza med fire oste

Opfinderen af opskriften er Davide Civitiello fra Napoli. Han har titlen som verdensmester i pizza. I videoen kan du se ham tilberede pizzaen helt tæt på.

Please agree to the use of cookies for marketing purposes to display this content.

Agree
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields