- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Pizza Quattro Formaggi – Opskrift
Pizzaverdensmester Davide Civitiello deler sin geniale opskrift på Pizza Quattro Formaggi med dig. Det er en pizza med pecorino-creme, gorgonzola, fior di latte og sprøde parmesanchips som højdepunkt! Sørg for at prøve denne gourmetversion!

- 4 Præfabrikerede dejbolde, Du, ca. 280 g
- 200 g Pecorino, fint revet
- 200 ml Vand
- 200 g Parmesanost, alternativt Grana Padano
- 200 g Gorgonzola dolce, i tern
- 200 g Mozzarella Fior di latte, skåret i strimler
- 40 ml Olivenolie, ekstra jomfru
- Semola, til arbejdsområdet
- Sorter peber
- Pizzaskræl
- Pizzaskærer
- Rivejern til ost
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Varm 200 ml vand op til ca. 80 °C, og bring det i kog. Tilsæt 200 g pecorino til den varme vand, og rør basen sammen med en piskeris. Dæk blandingen til, og lad den køle helt af i en skål.
- Step 2Riv 200 g parmesan fint, og læg små portioner på 10 g hver på en bageplade beklædt med bagepapir. Kog jævnt, og sæt det i en ovn, der er opvarmet til 160 °C over/under. Bag chipsene i 15 – 20 minutter, indtil de er gyldenbrune og sprøde.
- Step 3Forvarm pizzaovnen til den rette temperatur.
- Step 4
- Step 5Tilsæt 80-100 g Crema di Pecorino jævnt på toppen. Den skal have stuetemperatur.
- Step 6Server 50 g gorgonzola og 50 g mozzarella fior di latte på pizzaerne.
- Step 7Smør den færdige pizza med lidt ekstra jomfruolivenolie, og sæt den i ovnen.
- Step 8For at få en bedre madlavningsoplevelse bør pizzaen serveres i ovnen med en frisk form. Når ovnens værdi er nået, bør pizzaen være klar efter 3-4 minutter.
- Step 9Afslut pizzaposen med de friterede olivenchips, et par slags peberfrugter og den anden tørre olivenolie.
- Step 10Fortsæt med resten af pizzaen.
Findes der en original opskrift på Quattro Formaggi?
Den nøjagtige oprindelse af Quattro Formaggi-pizzaen er ikke klart dokumenteret. Man mener dog, at den stammer fra Lazio-regionen. Quattro Formaggi tilberedes ofte uden tomatsauce som pizza bianca. Nogle gange serverer pizzeriaer den også med et tyndt lag tomatsauce. Smagen er intens og cremet, perfekt til osteelskere.


Hvilke oste bruges på Pizza Quattro Formaggi?
Pizza er en specialitet, som traditionelt toppes med en blanding af fire forskellige oste. Den er ikke kun populær på grund af sin cremede konsistens, men først og fremmest på grund af de mange forskellige ostesmage og -konsistenser, der kombineres med stor dygtighed. Det bør være fuldfede eller halvfede oste med forskellig smag. Ud over mozzarella kombineres pizza normalt med en blå eller lagret ost, en halvhård eller cremet ost og en hård ost.
Hvis du undrer dig over, hvilke oste der skaber et harmonisk samspil mellem milde og stærke smage, kan denne liste måske hjælpe. Du kan altid finde disse og andre lækre oste i vores pizzaverden under pizzaost.
- Fontina eller provolone: giver en mild, nøddeagtig smag
- Mozzarella: for den cremede base og typiske strenghed
- Gorgonzola: tilføjer en salt, let krydret note
- Parmesan eller Grana Padano: for en stærk, aromatisk smag

Videovejledning til Premium Pizza med fire oste
Opfinderen af opskriften er Davide Civitiello fra Napoli. Han har titlen som verdensmester i pizza. I videoen kan du se ham tilberede pizzaen helt tæt på.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment