Pølser i en morgenkåbe – på italiensk

Når du tænker på pølser i morgenkåbe, tænker du sikkert på wienerpølser i butterdej. I dag giver vi denne klassiske ret et italiensk twist. Vi pakker de rustikke og krydrede pølser ind i sprød butterdej. En fingermad, som du vil forelske dig i!

From Jens 2 Min Reading time

Rustici: Salsiccia i en morgenkåbe

Udskriv
1
Pølser i en morgenkåbe, men på italiensk
Ingredienser
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Forvarm ovnen til 180° C (varmluftsovn).
  2. Step 2
    Skræl pølsekødet, og læg det midt på den lange side af butterdejen. Fold derefter den ene side af butterdejen over pølsekødet, og fortsæt med at vende det hele, så der dannes en rulle.
  3. Step 3
    Skær rullen i mundrette stykker, og læg dem på en bageplade med lidt afstand imellem.
  4. Step 4
    Prik hvert stykke med en gaffel.
  5. Step 5
    Pisk ægget godt sammen, og pensl hver rulle med det.
  6. Step 6
    Bag butterdejsrullerne i 15 – 20 minutter ved 180 °C, til de er gyldenbrune.
Do you like the recipe?

Rustici: Italiens svar på pølser i butterdej

Rustici er lækre butterdejsbidder, som er hurtige og nemme at tilberede. De er ideelle som fingermad til forretter, men også til en festbuffet, jule- eller nytårsaften. Du kan variere fyldet i rustici: Hvad med spinat, skinke og ost i stedet for pølser i en morgenkåbe eller tun med sorte oliven i en morgenkåbe?


Rustici kommer oprindeligt fra køkkenet i Salento. Der er de runde butterdeje fyldt med bechamelsauce, mozzarella og tomater.


Italienerne refererer generelt til rustici som salte kager, der traditionelt er lavet af dej og fyldt med forskellige ingredienser som ost, skinke, grøntsager eller kød. Navnet “rustici” betyder simpelthen “rustik” på italiensk.


Rustici serveres normalt i rosticceria som en snack eller let frokost og findes i mange forskellige former og størrelser. De mest kendte rustici er calzoni, dumplings fyldt med ost og tomatsauce, og panzerotti, som minder om calzoni, men er lavet af en tykkere, brødlignende dej. Rustici er nu også på menuen i mange barer og trendy caféer i Italien.

Pølser i en morgenkåbe – trin for trin

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 1 stemme (1 rating without comment)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields