Polenta-opskrift fra Italien

Polenta, du gyldne gule majsdrøm! Opskriften på cremet, mættende polenta er helt enkel! Det eneste, du skal gøre, er at røre kraftigt!

From Jens 3 Min Reading time

Polenta – Opskrift

Udskriv
30
Polenta fra Italien er utrolig nem at lave og bliver med garanti en succes. Et lækkert tilbehør.
4 portioner
Ingredienser
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Salt vandet, og bring det i kog.
  2. Step 2
    Tilsæt mælken, og sænk temperaturen.
  3. Step 3
    Rør gradvist majsmel i med en stor træske.
  4. Step 4
    Kog polentaen ved svag varme i 30 minutter. Rør rundt med nogle minutters mellemrum, så der ikke er noget, der hænger fast i bunden.
  5. Step 5
    Rør smørret i, kort før kogetiden er slut, og smag polentaen til med parmesan.
Do you like the recipe?
Parmesan
Parmesan DOP – modnet i 36 måneder

Den kornede konge af oste kommer i en elegant gaveæske: Denne ægte Parmigiano Reggiano er en sand sjældenhed med sin modningstid på 36 måneder, sin unikke smag og intense aroma.

Polenta i køkkenet med Michelin-stjerne

Hvad er polenta egentlig?

Polenta er en gylden gul grød, der er kogt af malet majs, dvs. majsgrød. Der tilsættes vand, mælk og nogle gange ost. For et par år siden oplevede denne tidligere fattigmandsspise en forbløffende stigning og blev en delikatesse på restauranter med Michelin-stjerner.

Tips til polenta

  • Brug en pande med en tyk bund til at tilberede polentaen!
  • Du kan forkorte tilberedningstiden ved at købe forkogt majssemulje eller polentamel.
  • Rør altid kun i én retning, når du laver mad. Det forhindrer, at der dannes klumper.
Lækker polenta

Polenta er typisk for Norditalien

Der går en slags polenta-ækvator gennem Italien: Polenta spises kun i de norditalienske regioner. For eksempel i Piemonte, Lombardiet, Friuli, Veneto og Trentino. Der er retten en af hjørnestenene i køkkenet. Syditalienerne håner derfor kærligt norditalienerne som “polentoni”!

Sådan har det dog ikke altid været, for majs kom først til Europa med de opdagelsesrejsende i Sydamerika fra 1650. På det tidspunkt blev der serveret grød lavet af malede hestebønner, kikærter eller boghvede. Majs erstattede meget hurtigt alle disse ingredienser. Majspolenta blev almindelig.

Der findes stadig tre typer polenta i Friuli i dag: gul polenta, hvid polenta lavet af lyst majsmel og sort polenta lavet af boghvede. Sidstnævnte serveres hovedsageligt med smør eller ansjoser, mens majspolentaen passer rigtig godt til grillet og bagt fisk. Den gule polenta er den mest alsidige.

Majs hedder granoturco på italiensk – tyrkisk majs, fordi majs blev importeret og kom til Venedig med skib.

Polenta Ideen entdecken

Polenta stesa og variationer

Til polenta stesa lægges den kogte majsgrød på et fugtigt træbræt, smøres fladt ud og toppes med pølser, tomatsauce eller kødragout. Træpladen placeres derefter midt på bordet, og alle gæsterne forsyner sig med deres gafler.

Polenta smager også rigtig godt, hvis den først får lov til at køle af, derefter skæres i skiver og steges på en pande.

Getrocknete Tomaten perfekt zu Polenta
Tørrede tomater – original italiensk

Pomodori secchi fra vores mærke Selezione Gustini er værdsat for deres intense aroma, unikke smag og klare røde farve. De søde, saftige og bløde delikatesser giver saucer, salater, pizzaer og mange typiske primi piatti den særlige italienske smag.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.54 fra 30 stemmer (27 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields