Polpette – italienske kødboller

De italienske kødboller er hurtige og nemme at lave og perfekte til enhver lejlighed. En blanding af hakket oksekød og pølsekød giver dem en unik smag. De er runde, smagfulde og saftige. De steges og koges derefter i en tomatsauce, så de ikke falder fra hinanden og bevarer deres form.

From Jens 2 Min Reading time

Polpette al sugo på spaghetti

Udskriv
1
En absolut pastaklassiker: Italienske kødboller i en smagfuld tomatsauce med spaghetti.
4
Equipment
  • 1 Skål
  • 1 Pan
  • 2 Store gryder
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Skær brødet i tern, og læg det i blød i mælken.
  2. Step 2
    Fjern skindet fra salsicciaen, og læg pølsekødet i en skål.
  3. Step 3
    Tilsæt nu det hakkede oksekød, det udpressede brød, ægget, tomatpuréen og alle krydderierne i skålen. Bland blandingen godt, og ælt den.
  4. Step 4
    Stil skålen i køleskabet i 3 timer (jo længere, jo bedre) for at lade det trække.
  5. Step 5
    Form blandingen til polpette, dvs. kugler på størrelse med en bordtennisbold, og vend dem i mel.
  6. Step 6
    Varm olivenolien på en varm pande, og steg polpetten, til den er sprød på alle sider.
Til tomatsaucen
  1. Step 7
    Mens polpette-blandingen hviler, skæres løg og hvidløg i tern, og de sauteres langsomt i rigeligt olivenolie i en stor gryde.
  2. Step 8
    Når hvidløg og løg er gennemsigtige, tilsættes passataen til blandingen. Smag derefter til med salt og peber.
  3. Step 9
    Lad saucen simre ved svag varme, indtil den er reduceret til det halve. Rør rundt af og til.
  4. Step 10
    Tilsæt nu polpette, timian og basilikum, og lad det simre ved svag varme og under låg i 10 minutter.
Til spaghettien
  1. Step 11
    Når saucen er næsten klar, saltes vandet, og det bringes i kog. Kog nu spaghettien efter pakkens anvisninger.
Do you like the recipe?

Polpette er lige så populære i Italien, som kødboller er her. Der findes ikke én rigtig opskrift på klassiske polpette. Hver familie laver dem lidt forskelligt: runde eller flade, store eller små.

Du kan selvfølgelig også bare spise de små stegte kugler, som de er, eller forvandle dem til polpette al sugo med tomatsauce. Denne ret er især populær blandt børn. Kuglerne serveres ofte med frisk brød til den afsluttende “scarpetta”. Scarpetta betyder at opsuge saucen med brødet.

Spaghetti-kødboller – Polpette al sugo i Amerika

Spaghetti med polpette al sugo er en opskrift for hjertet og ægte soul food. Men de er ikke traditionelt italienske. I nogle dele af Italien kan man af og til finde de små kødboller på pizza eller i lasagne. Men pasta-versionen er mere en ret fra det italiensk-amerikanske køkken. Italienske immigranter lavede den i New York i slutningen af det 19. århundrede. Serveret som spaghetti-kødboller begyndte de runde kødboller en stjernekarriere på tallerkenerne i USA og senere over hele verden.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 1 stemme (1 rating without comment)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields