Ragù bianco – hvid bolognese

Vil du gerne have et velsmagende alternativ til bolognese? Uden tomater? Så lav Ragù Bianco! Denne sauce tilbyder den samme blanding af smag, tradition og komfort, som vi elsker så meget i en bolognese. Det er en tidløs ret, som inkorporerer det italienske køkkens kunst. Ikke desto mindre er ragù bianco noget særligt, fordi den endnu ikke er kendt på hvert et gadehjørne.

From Jens 2 Min Reading time

Hvid bolognese

Udskriv
1
En anderledes pastasauce: uden tomater, men lige så lækker!
4
Ingredienser
  • 300 g Blandet hakket kød, lavet af hakket svinekød, kalvekød og/eller kalkun
  • 50 g Pancetta, i tern
  • 1 Løg, lille
  • 1 Stilk af selleri
  • 1 Gulerod, lille
  • 1 Hvidløgsfed
  • 20 g Smør, kold
  • 6 Kviste af timian
  • 100 ml Hvidvin
  • 200 ml Grøntsagsbouillon
  • 2 EL Olivenolie
  • Salt
  • Peber
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Sautér grøntsagerne og pancettaen i to spiseskefulde olivenolie på en varm pande ved lav varme, indtil løgene er gennemsigtige. Krydr med en knivspids salt og timian.
  2. Step 2
    Øg derefter temperaturen, og tilsæt hakket til blandingen i gryden. Rør rundt, indtil kødet er godt brunet. Bryd større kødklumper op med bagsiden af en ske.
  3. Step 3
    Når kødet er brunet, krydres med salt og peber, og der spædes op med hvidvinen. Krydr med salt og peber, og rør godt rundt. Skru ned for varmen, tilsæt grøntsagsbouillon, og lad ragù’en simre i 10-15 minutter. Rør derefter det kolde smør i for at jævne saucen.
Do you like the recipe?

Bolognese i hvid

Ragù Bianco er en lækker italiensk kødsauce, der – ligesom ragù med tomater – har sin oprindelse i Emilia-Romagna-regionen. I modsætning til rød bolognese er ragù bianco kendetegnet ved brugen af hvidvin og grøntsagsbouillon. Denne blanding giver retten en unik tekstur og en delikat smag, der fremhæver kødets smag.

Ragù Bianco er ægte slow food

Ragù Bianco kræver en masse kærlighed, tålmodighed og omhu under tilberedningen. Den langsomme sautering af grøntsagerne og den gradvise tilsætning af væske er med til at intensivere smagene og give ragù’en en fyldig konsistens. Brugen af forskellige typer kød bidrager til smagens kompleksitet.

Forslag til servering og anbefaling af drikke

Frisk pasta passer bedst til hvid ragù. Da saucen i sig selv ikke har meget farve, er farverig pasta særligt velegnet. I denne opskrift har vi serveret lysegrøn pappardelle. Det hele blev toppet med ekstra revet pecorino.

En virkelig smagfuld hvidvin er en god ledsager, for eksempel en Chardonnay fra Sydtyrol. Men en fløjlsblød Ripasso Valpolicella eller en Sangiovese passer også godt til denne kraftige pastasauce.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 1 stemme (1 rating without comment)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields