- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Ragù bianco – hvid bolognese
Vil du gerne have et velsmagende alternativ til bolognese? Uden tomater? Så lav Ragù Bianco! Denne sauce tilbyder den samme blanding af smag, tradition og komfort, som vi elsker så meget i en bolognese. Det er en tidløs ret, som inkorporerer det italienske køkkens kunst. Ikke desto mindre er ragù bianco noget særligt, fordi den endnu ikke er kendt på hvert et gadehjørne.

- 300 g Blandet hakket kød, lavet af hakket svinekød, kalvekød og/eller kalkun
- 50 g Pancetta, i tern
- 1 Løg, lille
- 1 Stilk af selleri
- 1 Gulerod, lille
- 1 Hvidløgsfed
- 20 g Smør, kold
- 6 Kviste af timian
- 100 ml Hvidvin
- 200 ml Grøntsagsbouillon
- 2 EL Olivenolie
- Salt
- Peber
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Sautér grøntsagerne og pancettaen i to spiseskefulde olivenolie på en varm pande ved lav varme, indtil løgene er gennemsigtige. Krydr med en knivspids salt og timian.
- Step 2Øg derefter temperaturen, og tilsæt hakket til blandingen i gryden. Rør rundt, indtil kødet er godt brunet. Bryd større kødklumper op med bagsiden af en ske.
- Step 3Når kødet er brunet, krydres med salt og peber, og der spædes op med hvidvinen. Krydr med salt og peber, og rør godt rundt. Skru ned for varmen, tilsæt grøntsagsbouillon, og lad ragù’en simre i 10-15 minutter. Rør derefter det kolde smør i for at jævne saucen.
Bolognese i hvid
Ragù Bianco er en lækker italiensk kødsauce, der – ligesom ragù med tomater – har sin oprindelse i Emilia-Romagna-regionen. I modsætning til rød bolognese er ragù bianco kendetegnet ved brugen af hvidvin og grøntsagsbouillon. Denne blanding giver retten en unik tekstur og en delikat smag, der fremhæver kødets smag.
Ragù Bianco er ægte slow food
Ragù Bianco kræver en masse kærlighed, tålmodighed og omhu under tilberedningen. Den langsomme sautering af grøntsagerne og den gradvise tilsætning af væske er med til at intensivere smagene og give ragù’en en fyldig konsistens. Brugen af forskellige typer kød bidrager til smagens kompleksitet.
Forslag til servering og anbefaling af drikke
Frisk pasta passer bedst til hvid ragù. Da saucen i sig selv ikke har meget farve, er farverig pasta særligt velegnet. I denne opskrift har vi serveret lysegrøn pappardelle. Det hele blev toppet med ekstra revet pecorino.
En virkelig smagfuld hvidvin er en god ledsager, for eksempel en Chardonnay fra Sydtyrol. Men en fløjlsblød Ripasso Valpolicella eller en Sangiovese passer også godt til denne kraftige pastasauce.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment