- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Risotto med burrata og gamberetti – italiensk opskrift
Denne opskrift på risotto med burrata er en elegant lille forret til et festmåltid eller en let hovedret med en grøn salat. Risotto med burrata og rejer opskrift Portioner til: 4 personer Forberedelse: 20 min Tilberedningstid: 20 min Samlet tid: 40 minutter Niveau: medium Ingredienser 240 g Carnaroli-ris 150 g burrata 1 lille aubergine 1 […]

- 240 g Carnaroli-ris
- 150 g Burrata
- 1 lille aubergine
- 1 1 Spsk mel
- 20 Rejer uden skal
- 1,5 l Grøntsagsbouillon
- 2 Spsk. olivenolie
- Olie til friturestegning, f.eks. jordnøddeolie
- 1 Spsk sojasauce
- 1/2 teskefuld tørret oregano
- Salt
- Peber
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Skær auberginen i ca. 2 cm store tern, og vend dem i melet. Skær også burrataen i tern.
- Step 2Sautér risene i 1 spsk. olivenolie i en lille gryde, indtil de er gennemsigtige. Tilsæt derefter gradvist grøntsagsbouillon. Lad det simre i 15-18 minutter for at skabe en cremet risotto.
- Step 3Mens risottoen simrer, blandes 1 spsk. sojasauce og organo til en marinade. Steg de panerede auberginetern i den varme olie i 3-4 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og bland dem med marinaden.
- Step 4Steg forsigtigt rejerne på en pande med 1 spsk. olivenolie, indtil de er gennemsigtige i midten. Krydr med salt og peber.
- Step 5Tag risottoen af varmen, og rør burrataen i. Smag til med salt, hvis det er nødvendigt.
- Step 6Fordel risottoen på tallerkener, og pynt med rejer og aubergine i tern.
Risotto med burrata og rejer opskrift
- Portioner til: 4 personer
- Forberedelse: 20 min
- Tilberedningstid: 20 min
- Samlet tid: 40 minutter
- Niveau: medium

Risotto med burrata, melanzane arrostite og gamberi rossi
- 240 g Carnaroli-ris
- 150 g burrata
- 1 lille aubergine
- 1 spsk mel
- 20 rejer uden skal
- 1,5 liter grøntsagsbouillon
- 2 spsk olivenolie
- Olie til stegning, f.eks. jordnøddeolie
- 1 spsk sojasauce
- 1/2 tsk. oregano
- Salt og friskkværnet peber

Snehvid burrata gør risottoen uforligneligt cremet
Forberedelse
- Skær auberginen i ca. 2 cm store tern, og vend dem i melet. Skær også burrataen i tern.
- Sautér risene i 1 spsk. olivenolie i en lille gryde, indtil de er gennemsigtige. Tilsæt derefter gradvist grøntsagsbouillon. Lad det simre i 15-18 minutter for at skabe en cremet risotto.
- Mens risottoen simrer, blandes 1 spsk. sojasauce og organo til en marinade. Steg de panerede auberginetern i den varme olie i 3-4 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og bland dem med marinaden.
- Steg forsigtigt rejerne på en pande med 1 spsk. olivenolie, indtil de er gennemsigtige i midten. Krydr med salt og peber.
- Tag risottoen af varmen, og rør burrataen i. Smag til med salt, hvis det er nødvendigt.
- Fordel risottoen på tallerkener, og pynt med rejer og aubergine i tern.

Steg aubergineternene i rigeligt olie
Denne opskrift på risotto med burrata er en primo piatto, en yderst elegant lille forret til et festmåltid. Hvis du tilføjer ristede grønne asparges eller en tout-salat, er opskriften også en let hovedret.
Inspirationen til retten kommer i øvrigt fra den italienske Michelin-kok Angelo Sabatelli. Hans Michelin-restaurant ligger i burratas moderland, Apulien. Formaggi pugliesi, de apuliske ostespecialiteter som mozzarella og burrata, spiller en vigtig rolle på hans menu. Han gav os denne opskrift på Gustini, da vi spiste hos ham engang. Et strejf af Michelin-køkken derhjemme – meget nemt at lave. Hvorfor ikke give det en chance!
Har du spørgsmål til denne opskrift, eller vil du gerne dele din personlige burrataopskrift med os? Så skriv blot en hurtig kommentar nedenfor! Vi tager også gerne imod kritik!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment