Risottoopskrift – grundopskrift fra Italien

Den grundlæggende risottoopskrift har uendelige variationer Med vores grundopskrift kan du lave en cremet, skinnende, snehvid risotto. Denne risotto bianco er en af primi piatti i Italien, hvilket betyder, at den serveres som en lille, selvstændig forret. Men den er også rigtig god som tilbehør til f.eks. gryderetter eller italienske pølser. Risotto kan også laves […]

From Jens 3 Min Reading time

Risottoopskrift – grundopskrift fra Italien

Udskriv
3
Med vores grundopskrift kan du lave en cremet, skinnende, snehvid risotto. Denne er en af primi piatti i Italien, hvilket betyder, at den serveres som en lille, selvstændig forret. Men den er også rigtig god som tilbehør, f.eks. til gryderetter eller italienske pølser.
4
Ingredienser
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Bring grøntsagsbouillonen i kog. Den skal være rigtig varm.
  2. Step 2
    Skræl skalotteløgene, og skær dem i tern.
  3. Step 3
    Varm olivenolien op i en gryde, og sauter skalotteløgene. Når de bliver gennemsigtige, tilsættes risene, og de sauteres i 1-2 minutter.
  4. Step 4
    Hæld vinen i, og lad det simre, til den næsten er kogt væk.
  5. Step 5
    Tilsæt en øsefuld grøntsagsbouillon til risottoen, og lad den simre. Gentag, indtil al bouillon er reduceret, og riskornene indeni er al dente. Rør rundt igen og igen.
  6. Step 6
    Når den sidste sjat bouillon er i risottoen, røres revet parmesan og smør i, så risene bliver cremede og blanke.
  7. Step 7
    Smag til med salt og peber.
  8. Step 8
    Tip: Vi anbefaler kun at krydre risottoen med salt og peber til allersidst. Parmesanen og bouillonen tilfører allerede så meget smag, at retten nogle gange slet ikke har brug for mere salt.
Do you like the recipe?
Carnaroli Reis
Carnaroli – risottoris

Med “kongen af ris” kan du fremtrylle cremede risottoer med kornede ris, der er faste at bide i. Det mellemstore riskorn har fremragende kogeegenskaber og absorberer krydderiernes smag særligt godt.

Risotto ris

Ideelle typer ris til risottoopskriften

Det er ikke alle riskorn, der giver en god risotto. Med langkornede ris som basmati eller jasmin kommer man ikke langt med risotto. De almindelige parboiled ris i kogeposen er heller ikke egnede. Risotto skal laves med rundkornede ris, da det er de eneste ris, der har den nødvendige stivelse til at gøre risottoen rigtig cremet i sidste ende.

Ideelle og originale italienske rissorter er Carnaroli, Arborio, Vialone Nano eller Baldo. Hvis du vil vide præcis, hvilke ris der egner sig til hvilken risotto , så se her!

Den grundlæggende risottoopskrift har uendelige variationer

Med vores grundopskrift kan du lave en cremet, skinnende, snehvid risotto. Denne risotto bianco er en af primi piatti i Italien, hvilket betyder, at den serveres som en lille, selvstændig forret. Men den er også rigtig god som tilbehør til f.eks. gryderetter eller italienske pølser.

Risotto kan også laves som en selvstændig hovedret på ingen tid, som vil mætte alle. Du skal bare kombinere opskriften med dine yndlingsingredienser. Der er ingen grænser for din fantasi! I Italien finder du kombinationer med safran (risotto alla milanese), med fisk og skaldyr, med tomater, med spinat og gorgonzola, med porcini-svampe, trøfler eller fennikel, med asparges, græskar eller radicchio…

Probier Kürbis Risotto

Risotto: et spørgsmål om konsistens

Risotto tilberedes traditionelt i en stor, åben gryde under omrøring. Vores grundopskrift giver dig retningslinjerne for en ret, der helt sikkert vil blive en succes. Den nøjagtige konsistens af din risotto er dog en smagssag. Generelt set er det ret enkelt.

Hvis risottoen truer med at blive for tør, skal du blot tilsætte lidt mere bouillon. Hvis du vil have den endnu mere flydende, skal du blot tilsætte lidt mere fond. I Italien kaldes dette “all onda”, eller bølget.

Cremet risotto
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.67 fra 3 stemmer (3 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields