Stromboli-opskrift – en anderledes form for pizza

En stromboli er en rullet pizza, der ligner en calzone. Når det kommer til fyldet, er alt, hvad der smager godt, tilladt. Skåret i små stykker er stromboli en god snack på en buffet, på en picnic eller i en madpakke.

From Jens 2 Min Reading time

Stromboli pizza brød

Udskriv
1
En stromboli er en rullet pizza, der ligner en calzone. Når det kommer til fyldet, er alt, hvad der smager godt, tilladt. Skåret i små stykker er stromboli en god snack på en buffet, på en picnic eller i en madpakke.
4
Ingredienser
Til dejen
Til fyldet
Forb. tid 3 timer 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 3 timer 50 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

Dejen
  1. Step 1
    Sigt melet i en bunke på arbejdsfladen. Lav en fordybning i melet med hånden eller en ske, og tilsæt olie, gær opløst i lidt vand og en knivspids salt.
  2. Step 2
    Ælt dejen godt igennem, og form en glat kugle. Læg kuglen i en skål, dæk den til med et klæde, og lad den hæve i en til to timer.
Påfyldningen
  1. Step 3
    Forbered fyldet ved at halvere oliven og cherrytomater og skære mozzarella, squash og soltørrede tomater i fine tern. Bland det hele i en stor skål sammen med tomatpuré, pinjekerner, parmesan og basilikum.
Form og bag strombolien
  1. Step 4
    Når dejen har hvilet, tager du den op af skålen, ælter den igen i et par minutter og deler den i fire dele.
  2. Step 5
    Brug håndfladerne til at forme hvert stykke dej til et rektangel, der måler ca. 17 x 24 cm.
  3. Step 6
    Fordel fyldet over wienerbrødet. Efterlad en kant på ca. 6 cm hele vejen rundt.
  4. Step 7
    Skær nu dejen hver 2. cm fra kanten til fyldet.
  5. Step 8
    Fold nu dejstrimlerne over fyldet, og lad rullen hæve i yderligere 20 minutter tildækket med et fugtigt klæde.
  6. Step 9
    Bag strombolierne i en forvarmet ovn ved 200 °C i 25-30 minutter, til de er gyldenbrune.
Do you like the recipe?

Har du spørgsmål til denne Stromboli-opskrift, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så skriv en hurtig kommentar nedenfor!

Navnet på denne pizzarulle kommer fra vulkanen Stromboli. I 1950’erne kom den berømte film “Stromboli” med Ingrid Bergmann, og det rullede pizzabrød blev også opfundet dengang.

Opskriften er dog ikke oprindeligt italiensk, men kommer fra Amerika. I Philadelphia i 1950’erne begyndte en restaurantejer med italienske rødder at sælge sammenrullet pizzadej med fyld af skinke, ost og peberfrugt. Han kaldte sin kreation for “Stromboli”.

PS: Er disse stromboli ikke den rigtige opskrift for dig? Så tag et kig på stromboli-varianterne på Fräulein K sagt ja’s hjemmeside. De har lækkert fyld med skinke og svampe eller basilikumpesto.

Stromboli – visuel guide

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 1 stemme (1 rating without comment)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields