- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Tomatsalat med burrata – opskrift
En guddommelig variation af den klassiske italienske tomatsalat caprese med himmelsk cremet burrata. Hurtig at lave - selv uden megen erfaring i køkkenet - visuelt fantastisk og imponerende lækker!

Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Vask tomaterne, skær dem i store stykker, og mariner dem i eddike og olie. Krydr med salt og peber.
- Step 2Læg burrataen i midten af en dyb tallerken, og draper de marinerede tomater rundt om.
- Step 3Pynt tallerkenen med basilikumblade.
- Step 4Skær burrataen i kvarte ved bordet, og server et stykke til hver person sammen med tomatsalaten.
Har du spørgsmål til denne opskrift på tomatsalat, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så skriv en hurtig kommentar nedenfor!
Sommerens kulinariske følgesvend! Så smagfuld, så saftig, så forfriskende… Tomatsalat er nok en af de simpleste opskrifter overhovedet. Man skal egentlig kun følge en håndfuld regler for at gøre den rigtig god.
4 gyldne regler for tomatsalat
- Brug virkelig modne tomater!
- Tomater skal have stuetemperatur – ikke være køleskabskolde!
- Det skal være en rigtig god olivenolie!
- Friskplukket basilikum er også et must!
Et par ord om olivenolie
Insalata di pomodori, som salaten hedder på italiensk, er det ideelle smagslærred for en rigtig god ekstra jomfruolivenolie.
Vælg en intensivt frugt agtig eller medium frugtagtig ekstra jomfru, og oplev, hvordan oliens smag pirrer din gane. Hvis du foretrækker en mildere smag, så prøv en let frugtagtig olivenolie!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment