Torta Pasqualina – påskeopskrift

Torta Pasqualina! Den liguriske spinattærte er en vidunderlig forårsforkælelse, som er perfekt til påske!

From Jens 2 Min Reading time

Spinattærte – ligurisk opskrift

Udskriv
1
En slags tærte med spinat og æg. Den ser supergodt ud og er en forårsagtig ret. I Italien serveres Torta Pasqualina i påskeperioden.
4
Ingredienser
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Step 2
    Kog spinaten i en stor gryde med saltet vand i 2 minutter. Læg den derefter i iskoldt vand, og tør den i en salatslynge. Hak nu spinaten fint.
  3. Step 3
    Bland 2 æg, ricotta og oregano i en skål, og krydr med havsalt og friskkværnet peber.
  4. Step 4
    Læg butterdejen i en 5 cm høj springform med en diameter på 20 cm, og læg den oven på hinanden. Efterlad et generøst overlap rundt om kanterne. Disse flapper vil senere dække tortaen. Gem 1 ekstra ark wienerbrød til låget. Pensl lidt olie mellem lagene.
  5. Step 5
    Fyld kageformen med halvdelen af spinaten, og hæld derefter ricottablandingen ovenpå. Tryk 4 forme ned i fyldet, og skub et råt æg ned i hver. Pas på ikke at beskadige æggeblommerne. Læg forsigtigt resten af spinaten ovenpå, og brug så det resterende wienerbrødsark til at folde wienerbrødet til et låg og forsegle tortaen.
  6. Step 6
    Pisk det sidste æg sammen, og pensl kagen. Bag i en time, eller indtil den er gyldenbrun.
Do you like the recipe?

Har du spørgsmål til denne Torta Pasqualina-opskrift, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så skriv en hurtig kommentar nedenfor!

Torta Pasqualina i Ligurien

Spinattærten kommer fra Ligurien-regionen og er en typisk påskeret i Italien.

De oprindelige ingredienser er forårets første unge spinat eller mangold, friske æg, ricotta og delikate krydderurter. De lægges enten lagvis i tortaen eller blandes sammen.

Men i Ligurien ligger den virkelige kunst i dejen. Der skal placeres så mange vaffeltynde, sprøde lag som muligt oven på hinanden. Ideelt set 33 lag: et for hvert år i Jesu liv.

Men bare rolig: Selv i Torta Pasqualinas moderland bruger kokkene i dag butterdej fra fryseren.

Tip til den perfekte spinattærte

Det ser særligt godt ud, når ægget har et perfekt tværsnit, når kagen skæres ud. Det kan du nemt opnå ved at lægge forkogte æg oven på fyldet.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

3 fra 1 stemme (1 rating without comment)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields