Lasagne-opskrift – original fra Italien

Din lasagneopskrift på italiensk lasagne! Med denne traditionelle opskrift kan du lave denne klassiske italienske ret på ingen tid. Så buon apptito!

From Jens 4 Min Reading time

Lasagne-opskrift – original fra Italien

Udskriv
57
Din lasagneopskrift på italiensk lasagne! Med denne traditionelle opskrift kan du lave denne klassiske italienske ret på ingen tid.
5 Personer
Ingredienser
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Til ragù’en skæres gulerod, selleri og løg i små, fine tern. Sautér grøntsagerne i 3 spsk. olivenolie på en pande ved middel varme.
  2. Step 2
    Tilsæt hakket, og brun det godt ved høj varme. Rør rundt flere gange, så der ikke dannes klumper.
  3. Step 3
    Smag raguen til med salt og peber, og smag til med et halvt glas hvidvin.
  4. Step 4
    Når vinen er fordampet, kommes de afdryppede tomater og laurbærbladet i saucen. Læg låg på, og lad det simre ved svag varme i 1 time.
  5. Step 5
    Smelt smørret i en lille gryde for at lave bechamelsaucen. Rør melet ud i smørret med et piskeris, og tilsæt gradvist mælken under omrøring. Lad saucen simre under omrøring, indtil den tykner og får en cremet konsistens. Smag til med salt og muskatnød.
  6. Step 6
    Forvarm ovnen til 180°C.
  7. Step 7
    Skær mozzarellaen i fine tern, og riv parmesanen.
  8. Step 8
    Fordel lidt ragù i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader på. Fordel et tyndt lag kødsauce, et par tern mozzarella og et tyndt lag bechamelsauce jævnt over pladerne. Dæk det hele med det næste lag lasagneplader, tilsæt derefter ragù, ost og bechamel igen og så videre …
  9. Step 9
    Slut af med et lag bechamelsauce, kun drysset med revet parmesanost.
  10. Step 10
    Bag lasagnen i ovnen ved 180° C i 25-30 minutter, til den er gyldenbrun.
Do you like the recipe?

Passata
Hældte tomater – passata

Friskhøstede, solmodne tomater flås, udkernes og tilberedes på traditionel vis. Vores passata har en genial fløjlsagtig, tyk konsistens. Smagen er sød, frisk, fyldig og aromatisk. Simpelthen strålende kvalitet!

Yndlingsmad Lasagne

Lasagne er en af de mange italienske opskrifter, der er på alles læber i Tyskland. Den populære ret med pastaplader, ragù alla bolognese og bechamelsauce har alle sikkert spist på et eller andet tidspunkt: Enten på restaurant, hjemmelavet eller frosset ned, fordi det skulle gå hurtigt.

Lasagne er den perfekte ret til gæster. Du kan forberede alt, og når dine gæster kommer, skal du bare sætte den i ovnen i en halv time. Så er den færdig!

Lasagne med bechamelsauce
Original italiensk lasagne-opskrift

Historien om lasagneopskrifter

Overraskende nok kommer et af de første skriftlige vidnesbyrd om den lagdelte pastaret slet ikke fra Italien, men fra England! En opskrift kaldet losoyn er beskrevet i den berømte (blandt eksperter) kogebog Forme of Cury fra det 14. århundrede. Den består af lagdelte pastaplader med gratineret ost.

Det betyder selvfølgelig ikke, at lasagne er en engelsk opfindelse. I selve Italien går det første skriftlige bevis på “lesagne” tilbage til det 13. århundrede. En opskrift på lasagne med tomater blev første gang udgivet i en bog i 1881.

Lasagne opskrift – De italienske variationer

I Italien laver hver region sin egen lasagneopskrift. Versionerne er nogle gange ret forskellige. Lasagnen fra Emilia-Romagna-regionen, kendt som lasagne al forno (= ovnlasagne), er blevet verdensberømt.

Emilia Romagna

I denne ret lægges friske lasagneplader skiftevis i lag med ragù, bechamel og parmesan i et ildfast fad. Ragùen tilberedes med blandet hakket kød, f.eks. tern af kyllingelever, parmaskinke og oksekød.

Regionens lasagne er traditionelt grøn, da lasagnepladerne er farvet med spinat. Et par flager smør på det sidste lag gør skorpen rigtig sprød og gylden.

I Italien kaldes denne version både lasagne pasticciate og lasagne alla casalinga (= på husmodermanér).

Mærker

I den centrale italienske region bages “Vincigrassi” i ovnen. Det indebærer skiftevis lag af pasta med en sauce lavet af lam, kalvehjerne eller kalvebrisler, kyllingelever, vin og tomater. Der tilsættes også bechamelsauce og parmesanost.

Napoli og Campania

Pladerne i den lokale lasagne er lavet af ren durumhvedegryn. Ind imellem er der lag af frugtagtig tomatsauce og mejeriprodukter som mozzarella, provola eller ricotta. Det hakkede kød kommer også i form af kugler kaldet polpette.

Sicilien

Fyldet i siciliansk lasagne minder om fyldet i napolitansk lasagne. Den består af stegte kødboller, hårdkogte æg, regional ost som caciocavallo ragusano og grøntsager.

Veneto

I Veneto-regionen er en variant udbredt, hvor Radicchio Rosso di Treviso bruges i stedet for kødsovsen.

Klassisk lasagne - original italiensk

Vegetarisk lasagne

Hvis du ikke vil bruge kød, kan du også lave lasagne med grøntsager i stedet eller erstatte ragù alla bolognese med en tofu-version.

En klassisk kombination som spinat og ricotta er også ideel til en vegetarisk lasagne.

Om efteråret er f.eks. en variation med græskar og svampe eller med mangold og kålrabi lækker. Hvis du spiser fisk, bør du prøve en lasagne med laks eller skaldyr. Kort sagt er der absolut ingen grænser for din fantasi.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.48 fra 57 stemmer (54 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields