Pizzasauce – original opskrift fra Napoli

Hemmeligheden bag en perfekt pizzasauce er kvaliteten af tomaten. Jo bedre den er, jo mindre skal du gøre for at udnytte dens fulde potentiale. Og du ender med den perfekte tomatsauce til din pizza - enkel, ren og fuld af smag!

From Jens 4 Min Reading time

Lav din egen pizzasauce

Udskriv
3
Den ægte pizzasauce fra Napoli er forbløffende enkel, superhurtig at lave og med garanti en succes. Strengt taget er det slet ikke en sauce. Men læs selv!
4 Pizzaer (28 cm i diameter)
Ingredienser
Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Læg tomaterne i en skål, og krydr med salt.
  2. Step 2
    Riv basilikumbladene, og kom dem i skålen.
  3. Step 3
    Tilsæt olivenolie.
  4. Step 4
    Mos det hele lidt efter lidt med hænderne eller en gaffel, og bland det. Alternativt kan du presse tomaterne gennem en køkkensigte af metal eller køre dem gennem en blender. Tomaterne er færdige, når der ikke er store stykker tilbage.
Do you like the recipe?
San Marzano Tomaten
Tomaternes dronning er dronningen af din pizza

Den ægte San Marzano-tomat vokser kun ved foden af Vesuv. Den er knaldrød, har næsten ingen kerner, men smager utroligt frugtagtigt, sødt og aromatisk. I Napoli serverer man ikke andet på pizzaen.

Pizzasauce som på et pizzeria

Pizzasauce som på et pizzeria

I Tyskland finder man ofte opskrifter på pizzasauce med løg, hvidløg, krydderurter, grøntsager og endda rødvin. Det smager også godt, men det kan ikke kaldes “italiensk”.

For italienske pizzakokke er mindre mere. En napolitansk pizza indeholder som regel kun få ingredienser, men de er af meget høj kvalitet.

Ingen ville raffinere en pizzasauce her. Ingen oregano, ingen rosmarin. Tværtimod.

Der findes ikke engang et fælles ord for pizzasauce på italiensk. Det hedder simpelthen “pomodori” og henviser til tomater. Den klassiske sauce til pizza margherita i Napoli er ren tomat.

Som beskrevet i opskriften ovenfor tilsætter pizzabagerne kun grofthakkede eller gaffelknuste dåsetomater til dejen, som også kan krydres med lidt salt, basilikum og ekstra jomfruolivenolie.

Ægte napolitansk pizza
Flåede dåsetomater har den bedste smag

Tomaten bliver til pizzasauce

Hvor godt pizzaen smager, afhænger i høj grad af tomaternes kvalitet. Ingen pizzaiolo i Napoli bruger friske tomater. Det skal være dåsetomater. De bedste er de geniale San Marzano-tomater. De vokser lige uden for døren til Napoli: på Vesuv, omkring landsbyen San Marzano med samme navn.

Lav aldrig pizzasauce i en blender!

En almindelig fejl, når man hakker dåsetomater, er at bruge en blender. Resultatet er en vandig konsistens, som er helt uegnet til pizza. En af hemmelighederne bag en god pizzasauce ligger i konsistensen: Den må ikke være for flydende eller for klumpet. Hvis du arbejder med dine hænder, har du perfekt kontrol over den.

Lav aldrig pizzasauce i en blender!

Kog ikke pizzasaucen ind

Især i begyndelsen af deres pizzakarriere tror mange, at pizzasauce – ligesom en sugo – skal koges i lang tid for at blive perfekt. Det er en udbredt misforståelse. Saucen til en napolitansk pizza er med vilje lidt mere vandig, og det er der en god grund til: I den ekstremt varme pizzaovn, som når op på over 400 grader Celsius, fordamper vandet meget hurtigt. Hvis saucen ikke indeholder nok fugt, kan den hurtigt brænde på – ikke kun i kanterne, men også i midten.

Videovejledning: Lav din egen pizzasauce

Hvis du foretrækker at se information i stedet for at læse den, skal du se denne video. Napolis pizzaverdensmester Davide Civitiello viser dig, hvordan du behandler flåede San Marzano-tomater på den bedst mulige måde – uden en blender og uden unødvendige krydderier! Resultatet er en smagfuld tomatsauce, præcis som i Napoli.

Please agree to the use of cookies for marketing purposes to display this content.

Agree

Gyldne regler for den bedste pizzasauce

  • Brug altid dåsetomater, ikke friske!
  • Med San Marzanos smager det ligesom i Napoli
  • Når det gælder krydderier, er mindre mere
  • Bland ikke, men hak manuelt
  • En dråbe olivenolie forstærker smagen

Ægte San Marzano-tomater
Margherita-pizza lavet med San Marzano-tomater

Den rigtige pizzasauce er puristisk

I Napoli har det berømte pizzeria “Da Michele” et skilt på sig:

“Perciò nun e cercate
sti pizze complicate
ca fanno male â sacca
e o stommaco patì…”

“Gå ikke efter en fyldt pizza,
, det er ikke godt for pengepungen, og
ligger tungt i maven.”

Ofte stillede spørgsmål om pizzasauce

Hvilke tomater er de bedste til pizzasauce?

Napolitanske pizzeriaer bruger San Marzano-tomater på dåse.

Hvor længe kan hjemmelavet pizzasauce holde sig?

Hjemmelavet pizzasauce lavet af knuste dåsetomater kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet.

Skal pizzasauce koges?

Nej, i Napoli, pizzaens hjemby, laver man ikke tomatsauce til pizza. Her bruger man afdryppede, finthakkede dåsetomater.

Hvor meget sauce skal jeg komme på pizzaen?

Der skal typisk bruges omkring 80-100 g tomatsauce til en pizza med en diameter på omkring 28-30 cm.

Hvor mange pizzaer kan man lave med 400 g San Marzano-tomater?

Med 400 g San Marzano-tomater kan du lave ca. 4 pizzaer, afhængigt af opskriften.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.67 fra 3 stemmer (3 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields